Op de Grote Markt komt een demonstratie tegen pedoseksualiteit

De leden van <a href="https://www.sikkom.nl/groningers-richten-anti-pedofielengroep-leden-zinspelen-op-pedojacht/" target="_blank" rel="noreferrer noopener" aria-label="Facebook-groep (opent in een nieuwe tab)">Facebook-groep</a> “ANTI PEDOFILIE tijd voor actie” demonstreren 25 maart op de Grote Markt in Groningen. De organisatoren willen dat het opsporen en berechten van pedoseksuelen hoger op de prioriteitenlijst van Justitie komt te staan.

De Facebook-groep werd in februari door een groep Groningers opgericht als reactie op een uitzending van verslaggever Danny Ghosen en heeft inmiddels ruim 12.000 leden.

In zijn programma Danny op Straat spreekt Ghosen een pedo-activist, die meent dat een kind van 3 zelf wel kan beslissen of het seks wil hebben. Deze werd enkele dagen later door de politie aangehouden.

‘We hebben spandoeken, borden en leuzen’

Organisator Danny Sesseler verwacht tussen de 250 en 500 actievoerders op de Grote Markt. ,,We willen aandacht vragen voor het feit dat mensen zieke gedachten hebben over kinderen. Je kunt die gedachten misschien niet onderdrukken maar ze mogen niet verheerlijkt worden zoals dat gebeurde in de aflevering van Danny Ghosen.”

Wat er precies gaat gebeuren tijdens de demonstratie kan Sesseler nog niet zeggen. ,,We hebben spandoeken, borden en leuzen. Wat er verder gaat gebeuren weten we nog niet precies.”

Onder vuur

De facebook-groep van waaruit de demonstratie werd georganiseerd lag direct na de oprichting onder vuur. Leden van de groep deelden zeer gewelddadige afbeeldingen.

Een van de leden plaatste een foto van een kettingzaag met de tekst erboven: ‘Waar moet ik zijn?’ Een ander een afbeelding van kogels in een medicijnflesje met de tekst: ‘Het medicijn tegen pedofilie, gebruik er 1, en hij is genezen.’

Door Matthijs Sorgdrager