Oude stacaravan in Haren te koop voor 175.000 euro. Dat zijn 87.500 eierballen van Koning of 540.000 broodjes bapao van Aldi

Random stacaravan. Foto is van ANP. Omdat we niet de rechten hebben van de originele foto’s die op Funda staan die op Funda staan

Toegegeven: Haren is een prachtig dorp. Het Blaricum van het Noorden. Bosrijk, veel prachtige natuur om elke hoek, voorzien van alle shopgemakken, culinair genoeg te beleven, twee meren nabij en vlakbij Stad. Vooral die laatste twee enorme pluspunten wegen zwaar <a href="https://www.funda.nl/koop/haren-gr/huis-42975516-oude-badweg-58-b-2/" target="_blank" rel="noreferrer noopener">bij deze stacaravan</a>.

Via een klein en kort kanaaltje is het mobiele huis gelegen aan het Paterswoldsemeer. Officieel hoort het daar nog net bij Haren. Maar het hoofdstation in Stad is slechts 100 meter verder fietsen dan station Haren. Ideaal plekje dus. Perfecte spot zelfs voor een stacaravan. In de natuur en toch Grote Markt dichtbij genoeg om sikkom kruipend naar huis te kunnen. Doe je wel eem over. Maar de beloning is magistraal.

Ultieme spot

Uitbrakken onder de opkomende zon die rustgevend weerkaatst in het kabbelende water. Klein briesje vanaf het meer. Misschien nog eem een frisse duik om de scherpe randjes van de kater eraf te halen. Koelkast vol met eten en drinken om rustig consumerend de dag door te komen. En een heerlijk bed om in te crashen onder het geluid van tjilpende vogels. En wat te denken van in alle rust studeren of werken daar? Of van alle brute bbq-feestjes die je kunt geven? Nu al zin in. Wij regelen de q, vlees en groente voor de liefhebber. Jullie de drank? En kan iemand met de pet rondgaan? Kost namelijk 175.000 euro !

Voor een stacaravan. En ook nog voor een redelijk oud en aftands gevalletje (veel minder strak dan de random stacaravan op de foto van ANP) met maar een slaapkamer. Verder wel van alle gemakken voorzien. Zit zelfs een schuurtje bij. Maar de caravan an sich is nog geen 5.000 euro waard. Wat het interessant maakt zijn de eigendomscertificaten van het lapje grond. Inclusief gebruiksrechten van het verderop gelegen boothuisje. Dat is wat waard, zeker op die plek. Maar permanent gebruik is helaas uit den boze. Daar wonen mag niet. Volgens het bestemmingsplan kun je er niet een dikke vakantievilla neerzetten. Het Paterswoldsemeer zit vaak van mei tot oktober vol met blauwalg . En de verkoper neemt geen enkele aansprakelijkheid voor verborgen gebreken en zulks.

In tien jaar tijd is prijs bijna verdrievoudigd

Wat er ook niet wordt bij verteld, maar wat een snelle zoektocht op Google wel duidelijk maakt: tien jaar geleden stond een vergelijkbaar optrekje via dezelfde makelaar te koop. Ook Badweg 58B, identiek lapje grond aan het water, dezelfde locatie, met een andere oud barrel erbovenop en destijds ook nog met een sloep voor 6 personen inclusief 8 pk-motor. Vraagprijs in 2012: 62.500 euro.

Dus om daar nou 175.000 euro voor te lappen? Daar kun je bijna 540.000 broodjes bapao van kopen bij de Aldi of 87.500 eierballen bij Koning. Of een twee onder een kap-woning in Bellingwolde .