Ouderwets nachtje Nieuwstad: schot gelost, 2 verdachten aangehouden, wapens en auto in beslaggenomen

Foto van de politie

De politie heeft op vannacht rond 4:00 uur een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een 52-jarige man uit Scheemda. Dat gebeurde op de Nieuwstad (rosse buurt) in Groningen. Later werd nog een uit 48-jarige man Barendrecht aangehouden. Daarnaast werd een auto en meerdere verboden wapens in beslaggenomen

Om 0:10 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling in een woning in Scheemda. Daarbij zou het slachtoffer zijn bedreigd met een vuurwapen door de verdachte, die daarna vertrok.

Aanhouding

De politie kwam de verdachte later in de nacht op het spoor in de stad Groningen. Omdat hij mogelijk in het bezit was van een vuurwapen, is heeft de politie een arrestatieteam en een hondengeleider opgetrommeld voor de aanhouding. Agenten troffen de 52-jarige man uit Scheemda rond 04:00 uur aan bij een horecapand aan de Nieuwstad in Groningen. De verdachte werkte niet mee bij zijn aanhouding. Daarop is door de politie een waarschuwingsschot gelost. Niemand raakte daarbij gewond. De verdachte is vervolgens aangehouden op verdenking van mishandeling en hij is overgebracht naar het cellencomplex.

Meerdere verboden wapens

De politie heeft in het vervolgonderzoek rond 05:00 uur ook een 48-jarige man uit Barendrecht aangehouden bij een horecapand aan het Gedempte Zuiderdiep. Ook is er een auto in beslag genomen. Bij een zoekactie in de auto vond de politie meerdere verboden wapens.

Uit politieonderzoek moet duidelijk worden wat de rol van beide afzonderlijke verdachten is geweest bij de melding van een mishandeling in Scheemda. Ook wordt onderzoek gedaan naar de aangetroffen wapens. Beide mannen worden verdacht van verboden wapenbezit. Ze zullen worden gehoord.

Heeft u informatie of tips over de incidenten? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem via 0800-7000.