Partnerbedrijf Go Sharing failliet. Maandag haalt de gemeente de deelfietsen weg

Deelfiets van Go Sharing. Foto van Go Sharing

Deelscooters en -fietsen van Go Sharing zijn voorlopig niet beschikbaar. Of en wanneer de verhuur wordt hervat, is niet duidelijk. Partnerbedrijf Greenmo ging vorige week failliet.

In Groningen verhuurt Go Sharing geen deelscooters meer. Bij de laatste aanbesteding zijn ze voorbijgestreefd door Check. Dat betekent niet dat Go Sharing volledig is verdwenen uit het Groningse straatbeeld. Sinds 1 september 2022 is het namelijk mogelijk om elektrische deelfietsen van Go Sharing te gebruiken. Maar die blijven voorlopig ook in de stalling.

Melding in de app

‘Vanwege onverwachte omstandigheden zullen onze snor- en bromfietsen per direct niet meer beschikbaar zijn. Wij proberen dit zo snel mogelijk te verhelpen’, meldde Go Sharing deze week via de eigen app aan gebruikers. De gemeente zegt dat het bedrijf maandag (tijdelijk) de 300 deelfietsen in Stad verwijdert.

Go Sharing reageerde vrijdagochtend niet op vragen. Volgens het reclamebedrijf Crips, dat de pr-zaken doet voor Ho Sharing, kunnen gebruikers openstaande tegoeden terugvorderen via de website.

De verhuurstop houdt verband met het faillissement van moederbedrijf Greenmo. Een rechtbank in Gelderland sprak het bankroet op 24 januari uit. Financieringsproblemen spelen het bedrijf parten. Wat de gevolgen voor het deelfietsverkeer in Stad zijn, is nog niet duidelijk.

Deelfietsen


De gemeente gaf recent meermalen aan meer in te willen zetten op deelfietsen ten faveure van deelscooters. Dat was reden om voor 600 deelfietsen een vergunning te verlenen. Ongeveer de helft daarvan wordt geleverd door Go Sharing, de andere helft is van aanbieder Bolt.