Peerd van Ome Loeks dankzij oplettende Sikkom-lezer weer terecht

Grote paniek, waar de neuk is het Peerd van Ome Loeks? Hoe kan Gronings trots afgelopen nacht <a href="https://www.rtvnoord.nl/nieuws/199209/Diefstal-Peerd-van-Ome-Loeks-opgeeist-Peerd-is-in-vertrouwde-handen" target="_blank" rel="noopener">zomaar zijn verdwenen</a>? Niemand weet het. Zelfs gemeente tast in het in duister. Maar zojuist ploft het antwoord in onze mailbox.

De foto die Jamie Helder stuurt, is vanochtend vroeg genomen. Er is duidelijk te zien dat een groot materiaal van Wagenborg Nedlift het Paard van zijn sokkel trekt en op een vrachtwagen laadt. Iris Gruppen, woordvoerder van Wagenborg, bevestigt dat zij hem hebben.

Paard bij Wagenborg

“Wij hebben hem inderdaad vanmorgen vroeg weggehaald. Over het hoe en waarom kan ik je helaas niks zeggen. Ook niet wie de opdrachtgever is”, aldus de woordvoerder. Verder laat ze niks los. Ook niet na aandringen. “Sorry, meer kan ik echt niet zeggen.”

Totdat we de laatste vraag in de ‘strijd’ gooien. “Wagenborg is een net bedrijf toch? Jullie laten je niet inhuren voor opdrachten waarmee de wet wordt overtreden?” Daarop moet Iris eem lachen en: “Nee, wij overtreden absoluut niet de wet.”

Met toestemming

“Dus jullie hadden toestemming?” – “Ja, we hadden toestemming.” Die kan alleen maar van de gemeente komen, dus het stadhuis maar eem bellen. Maar daar weet met nog steeds van niks. Aan de lijn woordvoerder Hans Coenraads.

“Het paard is weg, dat is het enige dat ik weet. Verder moet je collega Peter Duzink hebben. Die is woordvoerder voor het Paard van Ome Loeks en is bezig met uitzetten van vragen van alle journalisten.” Daar is Peter zo druk mee dat hij de telefoon niet opneemt.

Doet er niet toe. Paard is terecht. Niet bij Vak P zoals wij onterecht speculeerden. Maar gewoon bij Wagenborg op het terrein. Nu nog achterhalen of gemeente vermoorde onschuld speelt vanwege een actie, of dat de interne communicatie wat verbetering behoeft.