Piet van Dijken draaft door: droomhuis

Piet van Dijken. Foto van Jan Zeeman

Twee dames, te weten Dionne Stax en Carrie ten Napel, toch niet de minsten, maken voor Omroep MAX een tv programma waar je je als omroep toch dood voor moet schamen. Wat een klotenprogramma is dat Droomhuis gezocht met de presentatie van deze vrouwen!

Het format bestaat alweer een jaar of twaalf, maar sindsdien deze dames het samen doen is het drie keer niks. Afgelopen vrijdag moest het duo een droomhuis zoeken voor de mannen Peter en Robert Jan ergens in het mooie Italië. Carrie ging in deze aflevering de omgeving verkennen, terwijl Dionne de heren op leeftijd drie huizen mocht laten zien. Dat deed mevrouw Stax met opgestoken haar in een modieuze korte broek met daaroverheen een soortement van kolbert. Ze zag er met deze keuze niet uit.

Gelukkig hadden Peter en Robert Jan hoofdzakelijk oog voor elkaar en raakte Peter, of was het Robert Jan, telkenmale emotioneel van omgeving en huis. Slaapkamer 1 schalt de stem van Dionne over de groene vallei beneden hen. Tsjonge tsjonge roept Robert Jan, of is het toch Peter, wat is dit een groot terras! Daar kunnen we een mooi feestje geven voor onze vrienden organiseren. Is het Peter of is het Robert Jan? Tijdens het tikken van dit stukje ben ik er nog niet zeker van of de dikste van de twee nu Peter is of Robert Jan?

Wel zie ik dat de minst corpulente van het stel, de man met de zweetplekken op zijn shirt, enige gelijkenis vertoont met de toentertijd beroemde John Inman, die in zijn rol als de homoseksuele medewerker Mr. Humpfries van het warenhuis Grace Brothers geschiedenis heeft geschreven in de komische televisieserie Are You Being Served. Bij ons is de langdurige serie beter bekend als Wordt u al geholpen? ‘Are you free Mr. Humpfries?’ Wie kent dit niet? Ik dwaal af naar vroeger tijden. Daarom snel terug naar Droomhuis gezocht.

Vanaf 2010 tot 2021 was de presentator Sybrand Niessen, toen nog getooid met een heuse paardenstaart. Kan trouwens ook best zijn dat de staart er toen al af was? Vanaf 2018 komt Carrie ten Napel het team versterken en vanaf 2021 is Dionne Stax de opvolger van Sybrand Niessen. En hier zit hem nu de kneep. Toen ging het fout met Huis 1, 2 en 3. De interactie tussen Sybrand en Carrie was altijd prima, daarentegen is er tussen Dionne en Carrie geen enkele vorm van chemie. Het zijn twee volwassen pubers, die vergeefse pogingen ondernemen om samen leuk te zijn, dat jammer genoeg totaal niet uit de verf komt.

Huis nummer 1 roepen Peter en Robert Jan in koor. Huis 2 is niet ons ding en huis 3 wordt ons te machtig. Op het eind van de uitzending horen wij dat de koop is doorgegaan en dat de boys reuze gelukkig zijn met de aankoop van Huis 1. Goed om te weten. Zo te zien ben ik niet de enige die klaagt over de presentatie van Dionne en Carrie. Normaliter kijken er toch gauw een miljoen mensen op vrijdagavond, nu zijn het er slechts 775.000. Het was dan ook een waardeloze aflevering, maar dat weet je als kijker natuurlijk niet van tevoren.

Ik heb trouwens tot slot nog een waarschuwing voor Carrie ten Napel. Probeer om niet mee te gaan in de maniertjes en toontjes van Dionne. Zo kennen we jou niet. Blijf gewoon de Carrie die we kennen van Op1 en die je was in je rol naast Sybrand Niessen. Laat Dionne Stax mooi haar o zo voorspelbare rolletje spelen en blijf jij gewoon de presentatrice die de kijker waardeert. Volgende week is er dus geen Droomhuis gezocht, omdat NPO 1 dan helemaal is gefocust op de tweede wedstrijd van Nederland op het WK voetbal in Qatar tegen het altijd lastige Ecuador.

Niet echt een wedstrijd om naar uit te kijken, maar altijd nog beter dan de duopresentatie van Dionne Stax en Carrie ten Napel bij Droomhuis gezocht. Werk aan de winkel voor Jan Slagter en de zijnen van Omroep Max!