Piet van Dijken draaft door: hoogste tijd voor Dick Lukkien

Dick Lukkien. Foto van ANP

Dick Lukkien. Foto van ANP

Het is duidelijk wat de plannen van de beleidsbepalers zijn voor de dit seizoen zwaar teleurstellende voetbalclub uit Stad. Na de inschattingsfout van Fledderus met het contracteren van Frank Wormuth, ‘gib mir ein halbes jahr für *ergebnis’, is nu assistent-trainer Dennis van der Ree tijdelijk door technisch directeur Mark-Jan Fledderus naar voren geschoven als hoofdtrainer van FC Groningen.

Een heuse interim-coach aan het roer en niet zoals eerder gepland één voor de wat langere termijn. Goed nieuws voor al die met spanning wachtende supporters, al maanden levend in de hoop dat het komend seizoen Dick Lukkien voor de groep zal staan als nieuwe trainer van FC Groningen! De achterban zal volledig uit zijn dak gaan wanneer Fledderus omstreeks januari het grote nieuws naar buiten brengt. Want zeg nu zelf, bijkans heel Stad en Ommeland wil toch niemand anders dan Dick Lukkien!

Met alle respect voor de ander genoemden zoals daar zijn Dick Schreuder, Joop Gall en Joseph Oosting, is er maar één naam die al tijden in de wens van de supporters rond gaat en dat is die van de man uit Veendam. Dick Lukkien kent de club door en door, is een Groninger in hart en nieren en past derhalve perfect bij de club.

Mark-Jan Fledderus kiest eieren voor zijn geld. De vaak bekritiseerde technisch directeur kan in één klap zijn allang niet meer stabiele positie verstevigen door Dick Lukkien, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt bij FC Emmen, voor minimaal twee jaar vast te leggen. Wanneer de inkt van beide mannen achter de tafel tijdens de belegde persconferentie is opgedroogd zal een ieder die de FC een warm hart toedraagt een zucht van verlichting slaken, met voorop algemeen directeur Wouter Gudde, die wel wat vaker uit zijn ivoren toren mag komen, en Mark-Jan Fledderus.

Dick Lukkien mensen. Een trainer die als geen ander zijn visie kan geven op het spelletje en duidelijk is in analyses na een wedstrijd. Zelfs mensen die weinig of geen verstand van voetbal hebben luisteren graag naar Dick Lukkien. Helaas zijn er maar weinig trainers die zo boeiend over het edele balspel kunnen praten als de toekomstige coach van de FC. Voor het sportjournaille is het ook een feestje wanneer Dick Lukkien op zijn praatstoel zit. Pomp, Bleeker, De Jong, Bosma, Masker, de mannen kunnen niet wachten om met de Oost Groninger het nieuwe seizoen in te gaan. De podcast Radio Milko wordt met de week spannender, om over de resultaten op het veld maar te zwijgen. In alles een meer dan mooi vooruitzicht, waar het legioen van de FC al tijden naar hunkert. De supporters, de media, de club en Dick Lukkien, ze kunnen niet wachten. De trainer zal er ook in Groningen vol voor gaan. Dat is een ding dat zeker is! Wat ook zeker is, is dat FC Groningen onder leiding van Dick Lukkien weer de volksclub wordt waar een ieder zoveel van houdt!

*ergebnis is resultaat