Politie klaar voor FC Groningen - Ajax: ziek veel ME-busjes gespot bij hoofdbureau aan Rademarkt

Ingezonden foto

Ingezonden foto

In de Euroborg staat vanmiddag een zeer beladen duel op het programma, namelijk dat tussen FC Groningen en Ajax. Normaal gesproken al reden voor de politie om op te schalen, maar het risicoduel vanmiddag wordt nog scherper aangevlogen.

FC Groningen is gedegradeerd. Dat doet pijn en dat lever hoogoplopende frustraties op. Dat is op zich al genoeg aanleiding om extra scherp te zijn op onlusten bij het thuisduel tegen Ajax. Daar wordt een paar schepjes bovenop gedaan omdat stevige geruchten rondgaan dat een klein deel van de harde kern de wedstrijd dermate wil frustreren dat die wordt gestaakt.

Voorkomen is beter dan genezen

Dat kan tegenwoordig vrij eenvoudig door een biertje op het veld te gooien. Maar afgaande de geruchten is men meer van plan dan een biertje werpen. Er wordt gesproken over een gecoördineerde actie Die geruchten hebben ook de burelen van de FC, gemeente en politie bereikt. De vrees is zelfs dat supportersgroepen van buitenlandse clubs naar de Euroborg trekken. Om dat in kaart te brengen is er afgelopen week veel contact geweest tussen FC Groningen, de lokale driehoek en politiediensten in het buitenland. en vandaar dat men met alles rekening houdt en en er ziek veel politie is opgetrommeld.

Of het allemaal helpt om eventuele onlusten te voorkomen is de vraag. Maar er moet iets gedaan worden en als Groningen met 4-0 achterstaat tegen Ajax kon het wel eens heel heet gaan worden.