Politie maakt met veel inzet einde aan illegaal festival in Betonbos langs het Eemskanaal in Groningen

Politie maakt einde aan feestje in Den Bosch. We hebben namelijk geen foto van het politieoptreden in het Betonbos. Foto van ANP het politieoptreden in het Betonbos. Foto van ANP

Het Betonbos bestond gister 29 jaar. Dat werd met een festival gevierd in het stukje bos, vol woonwagens, langs het Eemskanaal. De politie maakte er in de loop van de nacht een einde aan, nadat er veel overlastmeldingen binnenkwamen. Niet alleen bij de autoriteiten, ook op Twitter.

Volgens velen op Twitter leek het alsof de buurman de hele nacht een band aan het spelen had. En dan niet akoestisch voor een klein gezelschap, maar alsof het een festival was met dikke boxen en zo. Het was niet de buurman, maar een festival in het Betonbos, dat plekje bos langs het Eemskanaal waar al jaren een bonte verzameling stadsnomaden woont.

Ordentelijk einde

De woordvoerder van de politie meldt dat in het vooroverleg bepaalde afspraken zijn gemaakt, waar het festival zich niet aan heeft gehouden. “Het was een feest met honderden bezoekers, drie podia en verschillende barretjes. Ze zouden tot 1 uur doorgaan”, aldus de woordvoerder. “Maar daar hielden ze zich niet aan. Daarop zijn collega’s meerdere keren daar geweest om het gesprek aan te gaan.”

Die praatsessies leverden uiteindelijk niks op, meldt de politie. “Het feest ging gewoon door. Daarom is in overleg en met toestemming van de burgemeester een einde gemaakt aan het festival. Daar waren meerdere agenten bij betrokken en in niet mis te verstane woorden is hen duidelijk gemaakt dat het echt moest stoppen. Dat vonden ze niet leuk, maar uiteindelijk is het beëindigen netjes verlopen.”