Puzzel Gronings Ontzet serieus collectors item: nog 500 te koop, opbrengst naar goed doel

Groningens Ontzet 1672, als puzzel uitgegeven door Lions Club Groote Griet

Wat is er fijner dan op een druilerige zondagmiddag eem het Gronings Ontzet in elkaar puzzelen? We kunnen een paar dingen bedenken, maar dit komt wel in de buurt. Ter ere van het 350-jarig jubileum van ‘Bommen Berend’ heeft de bekende striptekenaar Frans Le Roux dit ontwerp gemaakt voor een echte Ravensburger. Limited edition!

Er zijn slechts 2000 puzzels gemaakt en daarvan zijn al bijna 1500 verkocht. De afbeelding laat verschillende historische taferelen zien. Zo zien we de beschietingen van Groningen met kanonskogels, de loopgraven en burgerwachten van Stadjers en studenten die de stad bewaakten en verdedigden in 1672.

Goede doel

De puzzel is een idee van Lionsclub Groningen Groote Griet . Dat is een vrouwenclub en zij willen iets nuttigs doen voor de maatschappij. Het mooie van deze puzzelverkoop is dan ook dat de opbrengst, na betaling van de directe kosten voor het maken van de puzzel, volledig ten goede komt aan de Humanitas Groningen-Stad. Zij organiseren kindervakantieweken voor kinderen die om medische, financiële of sociale redenen niet op vakantie kunnen.

Klikkerdeklik om de puzzel te bestellen. Hier vind je meer informatie over het goede doel.

Update: helaas is de puzzel ondertussen uitverkocht