Rechter: Alex S. mag geen agenten meer filmen. Anders 309 dagen brommen

De rechtbank in Groningen heeft zojuist uitspraak gedaan over de mishandeling van agenten door Alex S.. Van de rechter mag Alex geen agenten meer filmen. Doet hij dat wel, dan wordt zijn voorwaardelijke straf direct omgezet in een gevangenisstraf.

Agenten willen Alex vorig jaar ‘s avonds laat in de Poele aanhouden omdat hij een harde klap op de motorkap van een passerende politiewagen geeft. Een paar minuten later staan de agenten al voor zijn neus. Wat volgt geen aanhouding volgens het boekje. De pepperstray zat al in Alex ogen voordat hij er erg in had. En Alex hoekt de agenten vervolgens neer.

Rechter

Twee weken geleden kwam de zaak voor bij de rechter in Groninge n. Tijdens de behandeling ontploft (goh) Alex meermalen en wordt hij boos op agenten, de rechter en de Rabobank (laatste is een grapje). De zitting moest zelfs gepauzeerd worden opdat de boel niet volledig uit de hand zou lopen. En uiteraard werden de inhoud en verschillende bezwaren en aantijgingen ook uitgebreid behandeld.

Vanmiddag heeft de rechtbank uitspraak gedaan. Alex S. heeft een straf van 450 dagen gevangenisstraf gekregen waarvan 309 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De dagen die overblijven heeft de Groningse shockvlogger reeds in voorarrest uitgezeten.

Geen politie meer filmen

Er zit bijzondere voorwaarde aan de voorwaardelijke straf: Alex mag geen agenten meer filmen. Op geen enkele wijze zelfs. Doet hij dat wel, dan vliegt ie direct de bak in. Volgens zowel de officier als rechter is het belangrijk om deze stok achter de deur te houden.

Daarnaast is Alex veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de agent.