Reuzenrad langs de Zuidelijke Ringweg staat. Lekker verbouwings kijken!

Het reuzenrad langs de Zuidelijke Ringweg ter hoogte van knooppunt Julianaplein. Foto van Harry van der Wal

In het centrum weinig kerstvertier. Geen ijsbaan en nul kermisattracties dit jaar. Komt uiteraard door de verbouwing van de Grote Markt. Er is simpelweg geen ruimte. Die is er wel aan de Brailleweg langs de Zuidelijke Ringweg.

Maar dat is niet de reden geweest om daar een groot reuzenrad neer te zetten. Want er zijn wel meer plekken met ruimte waar geen reuzenrad staat. Zou wat worden zelfs als elke vrije ruimte wordt gevuld met een reuzenrad. Kan niet. Maar waarom daar, op dat dooie stukje Stad, dan wel?

Lekker ringwegverbouwings kijken

Nou, omdat je vanuit dat reuzenrad subliem uitzicht hebt op de gigaverbouwings aan de Zuidelijke Ringweg. Dat vindt menigeen al interessant om bij langs te rijden, want er gebeurt een hoop. En dat over kilometers lengte. Nieuwe fly-overs, verse ondertunnelingen, dikke verkeersknooppunten en een immense tunnelbak. Zo veel boudel dat velen hun ogen uitkijken vanuit de wagen.

En dat kan vanaf nu dus beter vanuit het Reuzenrad. Ideetje van Groningen Bereikbaar. Als stukje service naar Stadjers en Ommelanders toe. Hoewel: er moet wel voor gelapt worden. Twee hele euro’s. Maar de opbrengst gaat dan weer volledig naar het Beatrix Kinderziekenhuis. Da’s wel twee euro waard.