Review eierbalsokken: beter wordt een Sinterklaas- of kerstcadeautje niet

<a href="https://www.sikkom.nl/stadjers-lanceren-ultiem-sinterklaas-of-kerstcadeau-de-eierbalsok/" target="_blank" rel="noreferrer noopener" aria-label="Twee Stadjers hebben twee weken (opens in a new tab)">Twee Stadjers hebben twee weken</a> geleden de eierbalsokken gelanceerd. Dat is een gouden vondst, gezien de vele lyrische reacties op Facebook.

Ook ik ben groot fan van de eierbal en van sokken met leuke plaatjes. Daarom direct na de publicatie zelf maar eem twee paar eierbalsokken besteld in de maat 38-45. Dat is een gokje, daar ik normaliter maat 46 heb.

Bezorging in patatpuutje

De sokken worden geleverd in één pakket. Voor 13,95 euro, exclusief bezorgkosten, word je eigenaar van een paar witte sportsokken met daarop een eierbal en een paar gele sokken met daarop vele eierballen afgebeeld.

Ondanks de drukte waarvoor de leverancier waarschuwt en de bezorgtermijn van bijna een week liggen de sokken een paar dagen later in de brievenbus. Niet een net doosje, maar in een toepasselijk patatzakje.

Een hak zetten

Enthousiast scheur ik het papieren zakje open en vol verwondering kijk ik naar de sokken. Een paar is lichtgeel met daarop vele eierballen afgedrukt. Beetje jammer dat sommige eierballen maar voor de helft zijn afgedrukt.

Maar dat komt door de speciale hak met extra voering. Die is over de rest van de sok heen genaaid. Niet zo leuk voor het oog, maar de sokken zitten mede daardoor wel erg comfortabel en zijn lekker warm, net als slofjes.

Eierbalsokken zijn de bom

En niemand behalve de eigenaar en diens huisgenoten die het ziet. Want de hak van de sok verdwijnt normaliter volledig in het schoeisel. Het enige dat anderen zien is het kleine stukje sok dat boven de schoen uitsteekt.

Dat vleugje sok ziet er appetijtelijk uit. Mmmmm eierballen. En grappig ook nog. Kan de eigenaar oprecht de blits mee maken op fuifjes, tijdens college of op het werk. Iedereen vindt het hilarisch, weet ik uit eigen ervaring.

Eierbalsportsokken

Naast de gele sokken zit er ook een paar witte sportsokken in het pakket. Met iets boven de enkel een plaat van een eierbal. Ook deze sokken zitten weer als gegoten, ondank dat ze op papier een maatje te klein zijn.

De sokken zijn goed uitrekbaar, zonder verlies van elastische spanning. Ze blijven dus goed in vorm. En ze zitten misschien nog wel fijner dan de gele sokjes. Komt ook omdat ze iets dikker zijn en vooral een stuk langer.

Lekker warm en zacht

Dat is met deze herfstige dagen wel zo warm en prettig. Nadeel van de witte sokken is wel dat, als men een lange broek draagt, heel veel mensen geen eierbal zien. Terwijl de eigenaar er wel mee wil pronken.

Maar sportsokken zijn uiteindelijk bedoeld om mee te sporten. In de korte broek een potje tennissen bijvoorbeeld, of aan de machines hangen in de sportschool. En kan iedereen zich vergapen aan de eierbalsportsokken.

Conclusie

Voor bijna 14 euro koop je bij de discounter misschien wel vijf paar sokken in plaats van twee. Maar de eierbalsokken zijn wel kwaliteit. Ze zitten goed, ze lijken niet echt snel te slijten en de drager steelt geheid de show.

En het bijzondere is: na een dag dragen ruiken de sokken ook nog naar eierballen! Oh ja, je kunt ze hierrrrr bestellen .