Ringwegleed voor fietsers deel 28: populaire fietstunnel bij duivenjachtvereniging Gyas tot juni 2023 dicht

Het bewuste fiets- en voetgangstunneltje Foto via Aanpak Ring Zuid Het bewuste fiets- en voetgangstunneltje Foto via Aanpak Ring Zuid

Het zat er al aan te komen na sluiting van de fietsbrug maar nu moet ook het fiets- en voetgangerstunneltje bij duivenjachtvereniging Gyas, waar tussendoor ook geroeid wordt, dicht. Een veelgebruikte route tussen binnenstad en Corpus den Hoorn-Noord, maar ook de Hoornsedijk. Dat maakte Aanpak Ring Zuid bekend.

De onderdoorgang bij Gyas, tussen de Muntinglaan en de Laan van de Vrede, is van vrijdag 30 september 22.00 uur tot maandag 5 juni 2023 06.00 uur afgesloten. Vanaf oktober wordt een start gemaakt met het slopen van de oude Julianabrug. Omfietsen kan via de Paterswoldseweg of de fietsvallei aan de andere kant van het kanaal. Maak dan wel op de Parkweg al een keus langs welke kant van ’t water je gaat fietsen.

Nieuwe brug

De oude, beweegbare Julianabrug wordt vervangen door een hogere, vaste brug. De nieuwe brug over het Noord-Willemskanaal krijgt een doorvaarthoogte van 5,40 meter. Dat is even hoog als de hefbrug bij de Van Ketwich Verschuurlaan.