Seks op dak van Vindicat: hoe en wat?

Wie de neuk zijn die gast en dame die op het dak van Vindicat de liefde bedrijven met het reuzenrad vol in hun bakkes? Het filmpje van de daad, dat gisteravond verscheen op Instagram en Sikkom, gaat in ieder geval heel hard viraal.

Helaas hebben we nog niet de daders kunnen traceren, hoewel ons wel wat namen zijn toegespeeld. Die ontkennen echter alle betrokkenheid, ook na de belofte dat we ze anoniem houden. Wel heeft de filmer zich gemeld en heeft Vindicat een reactie gegeven.

Verhaal van de filmers

Eerst maar even de filmer, Pieter IJzerman (25) uit Emmen. Pieter is op de kermis met zijn broertje Simon en zijn vriendjes. De gasten doen een rondje reuzenrad als Simon ineens helemaal wild wordt. “Zie dat!” De rest van de gasten draait zich om, zien het stelletje neuken en Pieter grijpt direct naar zijn telefoon.

“We waren op een afstandje, dus echt scherp is het beeld niet, maar dat is voor de privacy van het stel maar goed ook,” grapt hij aan de telefoon. Direct na het filmen moeten de vrienden het reuzenrad uit, maar nadat ze de kermisexploitant het filmpje laten zien, mogen ze nog een keer.

Verder hebben maar weinig mensen door wat er gebeurt. “In de rij voor het reuzenrad gonst het dakseksgerucht, maar de mensen in het rad hebben niets door. Helaas is het stel verdwenen bij het volgende rondje. “We schreeuwden en joelden heel hard, dat hebben ze vast gehoord. We zagen ze nog verdwijnen door het dakluik.”

Viraal

Pieter heeft snel door dat hij goud heeft gefilmd. “Ik liet het zien aan een paar vrienden en die gierden het uit, toen wist ik: deze video kon weleens viraal gaan.” Later die avond plaatst hij hem op Instagram en de likes en de reacties stromen binnen. Ook Sikkom wordt getipt.

Het filmpje wordt aan het einde van de avond gedeeld op onze en heeft de volgende ochtend al bijna 200.000 mensen bereikt. Ongeveer 500 mensen hebben tot nu een reactie achtergelaten en meer dan duizend Facebookers hebben het filmpje een like gegeven. Vandaag hebben GeenStijl, Dumpert, VolkomenKut, Skoften en onder andere DvhN het filmpje opgepikt. Kortom: viraler kan haast niet.

Reactie Vindicat

Dagblad heeft ook even gesproken met Qurijn de Geus, Abactis van Vindicat. De studentenvereniging betreurt de publicatie van het filmpje. “Heel vervelend.” Maar verder wil ze officieel geen commentaar geven op het gebeuren. “Het is vooral voor de betrokkenen heel naar. Helaas is zoiets in deze tijd van sociale media onontkoombaar.”

De vereniging ziet geen noodzaak om de toegang tot het dak beter te beveiligen. “Het dak is normaal gesproken voor niemand bereikbaar. Niemand mag er komen, dat is onveilig.” Daty de seksende studenten desondanks het dak hebben bereikt, is voor Qurijn nog geen aanleiding om stappen te ondernemen. Belangrijker is volgens haar de privacy van de betrokkenen.