Selwerd opgefleurd met kleurrijke en grote muurschildering. Met een groene kat, kolibrie en heel veel bloemen

De onthulling van de muurschildering aan de Lijsterbeslaan. Foto: Geert Job Sevink Geert Job Sevink

Her en der in Stad verschijnen prachtige muurschilderingen. Selwerd werd daarbij overgeslagen. Tot nu. Afgelopen zaterdag werd een hele dikke zogeheten mural onthuld.

Het kunstenaarsduo Vaaf (Gronings voor verf), bestaande uit Lotte Masker en Jonna Bo Lammers, heeft de muurschildering gemaakt. Beide dames zijn ook de makers van de muurschildering van Alleta Jacobs tegenover de RUG en zijn door Sunny Selwerd gevraagd om deze gevel en het schuurtje onder handen te nemen. Sunny Selwerd is een omvangrijk project om verloedering in de volkswijk tegen te gaan.

Kleurrijk spektakel

Op de schildering is een kolibrie te zien die met een bloem in de snavel langs een raam vliegt. Verder staan er bloemen op, een wereldbol van planten en treintjes. Die onderwerpen komen niet zomaar uit de lucht vallen. Uit een rondvraag in de wijk werden ze geopperd, vertelt eigenaar van de woning en initiatiefneemster Anita Campagne tegen Dvhn . “Een man vond absoluut dat er een modeltrein in moest, omdat in die flat vroeger een man woonde die alles van Selwerd wist en thuis een modeltreinspoor had.”

Het scherpe oog spot daarnaast ook nog een groene kat. Die is op initiatief van de kunstenaars erin geschilderd. “Die kat was de hele tijd in de buurt als we aan het werk waren”, glimlacht Lotte. “Ze beschermde ons.”