Serie-insluiper aangehouden na heterdaadje. Gaat om 17-jarige gast uit Ter Apel

Foto van ANP

Goed nieuws. Eerder schreven we over een insluiper in Stad. Wel, die is aangehouden. Dat maakt Gerard de Jonge, chef basisteam centrum van politie Grunn zojuist bekend op Twitter. Het gaat om een 17-jarige gast uit Ter Apel.

De woordvoerder van de politie vertelt dat de verdachte op 11 november om 04:15 uur is aangehouden in de Oosterstraat. Het jonkie werd herkend op basis van een eerder gedeeld signalement en beelden van camera’s. Hij zit nu in cellencomplex Hooghoudt zijn zonden te overdenken en uitleg verschaffen aan de politie.

Verdachte


Het is onduidelijk of het gaat om een vluchteling. „We begrijpen de vraag”, aldus de woordvoerder. „Maar we laten het bij een 17-jarige jongen die staat ingeschreven in Ter Apel.” Uit het onderzoek zal moeten blijken wat precies de aanleiding was en wat zijn rol is geweest. Hij wordt gezien als de enige verdachte.

Bewoners opgeschrikt door onbekend persoon

De minderjarige jongen wordt verdacht van de vier insluipingen die sinds 28 oktober hebben plaatsgevonden. De bewoners werden ’s nachts en/of in de vroege ochtend opgeschrikt door een onbekend persoon in hun huis. Het zou gaat om twee insluipingen op 28 oktober.

De eerste rond 06:00 uur in een woning aan het Hoendiep en de ander aan de Goudlaan omstreeks 08:30 uur. De derde insluiping gebeurde op 30 oktober omstreeks 02:30 uur aan de Rabenhauptstraat. Ook op 2 november was er een insluiping, dit keer rond 03:00 uur aan de Anna Paulownastraat. Het gebeurde bij zowel studentenwoningen als gewone wonings.