Serieschuttingdief actief in Selwerd? Twee complete schuttingen verdwenen

De verdwenen schutting aan de Bottelroossstraat.

De verdwenen schutting aan de Bottelroossstraat.

Bij twee woningen in Selwerd zijn afgelopen week twee complete schuttingen verdwenen. De ene is nog steeds spoorloos, terwijl de ander is aangetroffen op een aanhanger van een hovenier uit de buurt.

„Ik liep er vrijdag nog langs, toen stond de schutting er nog”, vertelt Annette Ritsema, die binnenkort naar de woning aan de Bottelroosstraat 32 verhuist. „De volgende dag was de schutting pleite.”

Momenteel woont Annette aan de Berkenlaan, maar omdat die woningen binnenkort plat gaan, verhuist ze eind april tijdelijk naar de Bottelroosstraat. „De woningbouw heeft die woning als tussenwoning aangewezen”, legt ze uit. „Over anderhalf jaar gaan deze huizen óók plat, en dan kunnen wij naar de nieuwbouw.”

Een behoorlijk gedoe, maar Annette was hartstikke blij met het huis aan de Bottelroosstraat. Het is netjes, heeft een mooie grote tuin, en een mooie schutting. Ze stond er dan ook raar van te kijken toen die ineens weg was. „Deze woning is aan mij toegewezen, dus die schutting is ook van mij, en van niemand anders.” Bovendien is zo’n huis ineens heel vandalisme-gevoelig, zo zonder schutting. En dat is geen fijn idee.

Een hovenier uit de buurt

Op Facebook plaatst ze een bericht. Daar komt meteen veel reactie op. Wat blijkt? Sommige bewoners hadden iemand de schutting zien verwijderen, een hovenier uit de buurt. En ze wisten ook wel waar ‘ie was. „De schutting lag gewoon in een aanhanger op het terrein van het wijkbedrijf”, vertelt Annette verontwaardigd. Zou de woningbouw dan opdracht hebben gegeven de schutting te verwijderen? Nee, blijkt uit navraag. Dus wat doet die schutting daar dan? „Hij is gewoon gejat”, concludeert Annette. Ze belde een paar keer aan bij de hovenier, maar die geeft naar eigen zeggen geen gehoor. En daarom doet ze aangifte bij de politie.

Die andere verdwenen schutting

En het blijkt ook nog eens niet de eerste keer te zijn dat er een schutting is weggehaald. Hetzelfde gebeurde een week eerder aan de Iepenlaan, vertelt Yvonne onder het Facebookbericht van Annette. „Ik werd ‘s nachts wakker van lawaai, maar ik kon het niet thuisbrengen”, vertelt ze. „Het klonk als zagen, dus ik stapte uit bed om te kijken. Maar ik kon niks zien.” Twee dagen later ontdekt ze dat er wel degelijk iets gaande was: alle planken waren van haar schutting gehaald. En ook een paar van haar buren. „Ik weet dat de huismeester hier een en ander heeft uitgezet, maar niet dat er schuttingen moesten worden weggehaald. En zeker niet ‘s nachts.” Is hier een serieschuttingdief actief?