Partyspel Shit Happens: wonen in Groningen ellendiger dan een in diarree gedipte banaan eten

Eigen foto

Volgens fabrikant Goliath is Shit Happens een hilarisch en weerzinwekkend, maar levensecht partyspel. Met daarin allerlei ongewenste situaties en dilemma’s tegen die gerangschikt moeten worden op de ‘lane of pain’, die loopt van 1 tot 100.

Als voorbeeld komt Goliath in de beschrijving met het dilemma „Wat is erger? ‘Je vader in zijn nakie zien’ of ‘elke nacht in bed plassen’? Dat is nog een lief voorbeeld. Want in de Nederlandse editie van het spel zitten ook boudere vragen en stellings. Zo moest een Sikkom-lezer kiezen tussen een banaan dippen in diarree en die eten of wonen in Groningen.

Groningen de koningen


Afgaande het bijgeleverde plaatje doelt de spelmaker vooral op wonen in het aardbevingsgebied, want er loopt een dikke scheur over de kaart. Maar dan nog is het idioot om wonen in Groningen 77 punten op de schaal van ellende te geven en een banaan met diarree eten 76 punten. Hou wordt nou dan jong?

Bij elk onderzoek blijkt dat Groningers zo ongeveer de gelukkigste mensen van de wereld zijn. Zeker inwoners van Stad, waar de helft van de provincie woont, prijzen hun leven omdat wonen in Groningen verdomde fijn is. Zwemmen in het culturele aanbod, stappen tot de zon weer opkomt en opnieuw ondergaat is geen probleem. Heerlijke restaurantjes bij de vleet. Fantastische festivals en een ongeëvenaarde bruisende vibe omdat het demografisch met afstand de jongste stad van Nederland is.

Daarom hartje Groningen


En lekker ver van de Randstad en de Randstedelijke problemen zonder in te boeten op het gemak van een grote metropool. Een stad waar vriendelijkheid heerst, noaberschap regeert en vrijheid het hoogste goed is, kan nooit een ellendige woonplaats zijn. Sterker: het is de allerfijnste stad van heel Nederland om in te leven, werken, recreëren en studeren. En los van dat: ook wonen in de provincie, in het aardbevingsgebied, is niet ellendiger dan een banaan met diarree eten.

Het aardbevings-Ommeland is een van de oudste cultuurhistorische gebieden met een rete-interessante geschiedenis en een boeiend landschap dat barst van de oude borgen, steenhuizen, pittoreske dorpjes, mooie natuur, het meanderende Reitdiep, imposante wierden en een heel warm volk dat ten onrechte als stug te boek staat.

Eat that


En dan hebben we het nog niet eens over de talrijke oude kerken uit de 12e, 13e en 14e eeuw met dito orgels. Nergens in Europa vind je zo’n hoge concentratie aan historische kerkpracht als hier. Eat that, shit happens. En daarna een banaan met diarree.