Stadjers Sanne en Siedo shinen vanavond in finale tv-programma Hunted: “Het was een fantastisch avontuur”

Sanne en Siedo op avontuur.

Stadjers Sanne en Siedo schitteren al wekenlang in het programma Hunted. Sterker: ze staan in de finale. En die is vanavond. Met vrienden en familie gaan ze de aflevering kijken in De Groote Griet. „Kom gezellig met ons proosten”, zegt Sanne. „Of huilen. Dat blijft natuurlijk nog even geheim.”

„Ik geef ze nog geen twee dagen”, schreef iemand op Facebook onder het vorige artikel dat we over Sanne en Siedo schreven. Sanne zag het ook. „Ik had héél erg de neiging te reageren”, zegt ze lachend. Ze wist wel beter. „Ik dacht: wacht maar jonge. Ga maar gewoon kijken.”

Het duo, broer en zus, weten al een hoop afleveringen uit handen van de opsporingsdiensten te blijven, waar het allemaal om draait in dit programma. En ze spelen het slim. „Onze tactiek was: uit ons eigen netwerk blijven”, licht Sanne toe. Volgens de Hunted-speelster gaat het bij andere teams vaak mis omdat ze, als ze in paniek raken, te snel hun eigen netwerk opzoeken. Op die manier ben je makkelijker te traceren voor de hunters. „Wij zochten vaak hulp bij vreemde mensen. En dat was juist ook zo leuk! Nieuwe mensen leren kennen.”

Bedankt pa!

Maar wie de serie trouw volgt weet dat dit niet altijd goed gaat. Onlangs zien we Sanne en Siedo een busje lenen op het werk van hun vader. Voor één keer besluiten ze van hun tactiek te wijken. En dat gaat dan ook bijna mis. „De Hunters kwamen m’n vader toevallig ondervragen, net een uurtje nadat wij er waren geweest. En m’n vader dacht daardoor dat ze al op de hoogte waren. Dus die vertelde dat hij ons had gezien, en dat hij ons een busje had geleend.”

Op Twitter gaat het los. Weet die pa dan niet dat hun kinderen meedoen aan dit programma? „Hij komt er niet best vanaf, nee”, Sanne lacht. „Maar hij is gewoon veel te eerlijk, en veel te lief. En hij had op zich ook wel een tactiek. Hij dacht: er zijn zoveel busjes, ze hebben echt niet zomaar door in welke ze zitten.”

Ter land, ter water en in de lucht

De twee zijn even in gevaar, maar weten toch weer uit handen van de opsporingsmensen te blijven. Ze bewegen zich over land, water én lucht. Op de fiets, die ze opscharrelen op een rommelmarkt. Met kleine motorbootjes. En zelfs met de helikopter. Ze logeren op allerlei adressen door ’t hele land: op vakantieparken en bij random mensen. „Het was echt een fantastisch avontuur. Toen het afgelopen was, baalde ik gewoon. Het was heerlijk om elke dag maar één doel te hebben: uit handen blijven van die lui. Dat gaf me eigenlijk heel veel rust.”

In de stad wordt ze nu regelmatig aangesproken door mensen. “Dan zeggen ze: hé, jij doet toch mee aan Hunted? Jullie doen het echt heel goed! Superleuk is dat.” En op de vraag of het programma echt niet gescript is, reageert Sanne resoluut: „Nee, dat is oprecht niet waar. Sommige dingen lijken heel toevallig op tv, dat klopt wel. Maar die situaties zíjn gewoon echt toevallig.”

Vanavond wordt bekend welk team de winnaar is. Met wat voor prijs zij naar huis zijn gegaan? “Niks. Gewoon, de eer”, zegt Sanne. En ze voegt toe: “Denk ik.”

Heel slim van haar…

Wil je de finaleaflevering kijken? NOP3 zendt het vanavond om 20.25 uur uit. Gezellig aansluiten in De Groote Griet kan ook.