Stadjers lanceren ultiem Sinterklaas- of kerstcadeau: de eierbalsok

De eierbal, de ultieme Groninger snack, is bezig met het veroveren van Nederland. Maar dat gaat niet zonder eigen sokken. Want alles wat populair is staat op sokken. Zo vliegen avocado-sokken over de toonbank. Daarom brengen Groningers John Witteman (29) en Daan Oolders (34) het perfecte Sinterklaas- en kerstcadeau op de markt: de eierbalsok.

Wacht even, de eierbalsok?

“Ja. Ik was voor een vriend van mij een video aan het maken in Barcelona. Daar liepen we tegen een dame aan die avocadosokken droeg. Die bleken vrij hip te zijn. Toen zei ik voor de grap tegen Daan: ‘kunnen we niet een eierbalsok maken?’ Nog geen maand later stonden er tweeduizend paar eierbalsokken op mijn kantoor.”

Het is dus eigenlijk een beetje een uit de hand gelopen grap?

“Ja, eigenlijk wel. We doen het erbij. Daan werkt bij GIEA. Ik heb reclamebureau Blksm. We moeten ook nog kijken hoe we nu verder gaan met de sokken. Als het een groot succes wordt willen we eind dit jaar het Eierbal organiseren. Oftewel een bal, een feest met nette kleding, waar eierballen worden geserveerd. Diegene die het meest chique eruitziet wordt bekroond tot ‘Bal van het Bal’.”

Ha, oke. Op jullie website draagt acteur Manuel Broekman jullie sokken. Is dat photoshop?

“Nee, hij heeft echt geposeerd met de sokken. Een bevriende fotograaf Tom ten Seldam heeft gevraagd of hij ze aan wilde trekken voor de foto. En dat wilde hij wel!”

Hoe lang is de website live?

“We hebben het bedrijf JOHN & DON socks genoemd, een samenstelling van onze namen, en de site is sinds maandag live. We hebben tot nu toe zo’n 50 bestellingen binnengekregen. Die gaan we zo spoedig mogelijk versturen. In frietzakjes! We willen nog reclame maken voor de sokken bij cafetaria’s enzo. Maar daar hebben we nog geen tijd voor gehad.”

Ze zijn wel een beetje prijzig. Ongeveer 13 euro, toch?

“Ja, maar dan krijg je wel twee paar. Witte en gele sokken. Dus uiteindelijk valt het mee.”

Heb je al plannen voor de uitbreiding van de sokkenlijn? Een Groninger koek-sok bijvoorbeeld?

“We hebben wel wat ideetjes. Maar we moeten nog even uitvinden wat er nu allemaal bij komt kijken.”

Eierbalsokken kopen kopen kopen? Klikkerdeklik dan hierrrr .

Door Patriecia Kolthof