Stadsbalkon hoeft toch niet weg, zegt wethouder. Huh?

Foto: Archief Corné Sparidaens

Het stadsbalkon bij het Hoofdstation zou gesloopt worden. Of toch niet? Wethouder Rik van Niejenhuis (PvdA) heeft tijdens een debat over de toekomst van het betonnen gevaarte gezegd dat het wat hem betreft niet weg hoeft, schrijft RTV Noord.

In het voorstel dat woensdagavond werd besproken staat ook dat het balkon gaat verdwijnen, als het aan het stadsbestuur ligt.

Niet mee eens

Volgens de wethouder had hij sowieso niet gewild dat dat in eerste instantie in het raadsvoorstel kwam te staan. “Er staat: Wij denken dat die (het stadsbalkon, red.) uiteindelijk niet kan worden behouden in de huidige vorm. Dus u hoort deze wethouder en dit college niet zeggen dat het weg moet.”

Plantjes plaatsen

Toch is de meerderheid van de raad het balkon wél liever kwijt dan rijk. De VVD niet, zij vinden het onverantwoord om de boel te slopen. Dat komt door het prijskaartje dat daaraan hangt: volgens raadslid Rik Heiner staat het nog voor 1,5 miljoen in de boeken, maar de sloop plus verplaatsing van het fietspad en stalling kost 24 miljoen euro. Hij oppert om in plaats van sloop de betonnen plaat te vergroenen.