Stadslab X KopjeK: het eerste corona-proof festival in Stad op de Suiker op 19 & 20 september

Festival, dus toch, aan het einde van de zomer of het begin van de herfst. Omdat het kan. Omdat het moet na vele schrale maanden zonder grote fuifjes. Twee weken geleden schreven we al dat er <a href="https://www.sikkom.nl/tof-festival-in-groningen-deze-zomer-stadslab-live/" target="_blank" rel="noreferrer noopener">iets in het vat zat</a>, inmiddels is veel meer duidelijk. Zo heeft het festijn een officiële naam gekregen: <a href="https://www.facebook.com/events/1662668427221365" target="_blank" rel="noreferrer noopener">Stadslab X KopjeK</a>.

Twee dagen lang, op 19 en 20 september, wordt het Stadslab in samenwerking met KopjeK omgetoverd tot een festivallocatie. Daar hoort natuurlijk een goede line-up bij, en laat dat juist iets zijn waar zowel KopjeK als Stadslab (bekend van Kadepop) in uitblinken. Om toch iets van een rode draad in het festival te krijgen is vooral gekozen voor elektronische muziek, geserveerd door `de resident-dj’s het techno-imperium KopjeK, tot elektropop en -hiphop van Neerlands grootste talenten in dat genre.

Wie dan?

Nou, wat te denken van Goldband? Volgens Willem Straat van Stadslab is dat een te gekke Haagse band waar de potentie vanaf spat. “Goldband was absoluut nog verder doorgebroken deze festivalzomer als er geen corona was.” Volgens de kenner komt de sfeer van de shows in de buurt van De Likt, maar dan dus op elektropop. Een andere artiest in dit genre die zijn kunsten vertoont op Stadslab X KopjeK is Elias Mazian. We quoten eem 3voor12: “Het nachtleven is al jaren smoorverliefd op Elias Mazian de dj. Nu mogen we ook verliefd worden op Elias Mazian de zanger.”

Nou, meer introductie is niet nodig. Behalve de laatste toevoeging van Willem: “Dit is echt heel vet, helemaal in de industriële setting van De Suiker met de mooiste zonsondergang van Grunn. Naast Goldband en Elias Mazian doet ook Breekbaar een set. Het Groningse collectief is nog maar net begonnen, maar pakt nu al shine. Dat komt door de Pet Shep Boys-achtige sound, maar vooral ook door de ietwat absurdistische act die ze wegzetten. Check zelf maar in het item dat OOGTV over Breekbaar heeft gemaakt. Verder wordt de line-up aangevuld met lokale en landelijke talenten.

Hoe dan?

En uiteraard met de bekende resident-dj’s van KopjeK, zoals Tjade, Nathan Homan en Bob Kliphuis. De liefhebber weet dan genoeg, ja toch? De volledige line-up is te vinden op eventpage op Facebook. Richten wij ons nog eem op de aankleding en coronaaaaa. Want daar ontkomt ook dit festival niet aan. Tot nu leest dit allicht als bijna een ouderwets festival, maar er is wel een groot verschil. Namelijk de coronamaatregelen die strikt in acht worden genomen. Dat moet ook. Van de gemeente en voor de volksgezondheid, en dat kan ook, bewijst het Stadslab al sinds 1 juno.

De maatregelen komen er in de praktijk op neer dat per dag maximaal 400 gasten welkom zijn. En dat iedereen een vaste zitplek met je vrienden, huisgenoten of familie krijgt toegewezen, keurig op anderhalve meter afstand van de volgende zitspot. Dansen is er dus niet bij. Helaas. Het is niet anders. Don’t blame de organisatie, blame corona. En ondanks dat er niet gedanst kan worden, is verder alles aanwezig voor een top(festival)dag in de nazomer. Een prachtige setting, heerlijke live muziek, nog fijnere borrels en biertjes, genoeg hapjes en hopelijk een lekker temperatuurtje.

Klikkerdeklik hier voor meer info en kaartverkoop