Stadslab geeft 10 kerstbooms weg aan mensen die wel wat kerst kunnen gebruiken in deze dure tijden

Foto van het Stadslab

Foto van het Stadslab

Een homp kaas van 800 gram kost bij de Appie bijna 12 euro. Een beetje kerstboom gaat over de toonbank voor dik 20 euro. Niet te doen voor veel mensen. Zeker niet in Groningen, waar een veel te groot deel van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Velen van hen gaan een schrale kerst tegemoet.

Om een indruk te geven om hoeveel mensen het gaat: in Stad leven in 2020 bijna 4.000 kinderen onder armoedegrens. Met de hevige inflatie nadien is dat vermoedelijk niet minder geworden. Dat is dus een Martiniplaza vol kinder die met kerst niet baden in weelde en luxe.

Schrale kerst


Twee gangen, een frikandel en patat uit de airfryer, in plaats van 36 met alle neusjes van de zalm. De verwarming op 16,5, een graadje hoger dan normaal omdat het kerst is. Geen cadeautjes onder de kerstboom. Knaken voor presentjes zijn er niet, geld voor de kerstboom is er evenmin.

Al die ellende kan niet zomaar worden opgelost. In ieder geval niet voor kerst. Misschien ooit. Wel kan de pijn verzacht worden. Door te doneren aan de Voedselbank. Door Lutje Geluk Groningen te steunen, de stichting die worstelende gezinnen even uit de misère trekt met cadeautjes of een leuk uitje. Of door, zoals Stadslab doet, kerstbomen weg te geven.

Tien prachtige kerstbooms

Tien stuks maar liefst. En mooie ook. Volle booms, prachtig groen, goed voor heel veel instant kerstgevoel. Ze worden ook nog eens bezorgd, mits het niet een takkeneind rijden is. Voor de helden. Om de juiste mensen te bereiken is ons gevraagd het woord verder te verspreiden. En Lutje Geluk is ingeschakeld voor de administratieve afhandeling.

Weet jij iemand die een kerstboom kan gebruiken? Een oude eenzame Stadjer die wel wat warmte kan gebruiken? Of een gezin dat dit jaar moet bezuinigen op de kerstboom? Of zit jezelf verlegen om een kerstboom? Mail dan naar info@lutjegeluk.nl de gegevens met een korte motivatie onder vermelding van ‘kerstboom’.

De digitale postbus sluit vrijdag om 12:00 uur stipt. Dan is er nog alle tijd om de bezorgings en zo tijdig in te plannen voor kerst.