Tour du Groningen: 30 super-cars en ander snel spul op pad in Stad (en Ommeland)

Moeilijk veel pk&#8217;s, dikke knalpijpen en pruttelend autogeweld. Dit was de tweede editie van de <a aria-label="Tour du Groningen (opens in a new tab)" href="https://www.instagram.com/tourdugroningen/?hl=nl" target="_blank" rel="noreferrer noopener">Tour du Groningen</a>. En sodeknetter: de oor&#8217;n suizen nog na.

Komt door alle razende bolide’s. Getuned, gechipt en allesbehalve goedkoop. Totaal kapitaal: 4.5 miljoen pegels. Jep, het mag wat kosten. Toch hebben de meeste autofielen het er sowieso voor over.

Meeting Groningen

En dat laten ze maar al te graag zien aan elkaar én aan het klootjesvolk dat zelf geen trots bezitter van zo’n blits koekblik is. Want na een beetje stilstaand showen, gaat de hele brut de weg op. Rondje Ommeland en eem klapp’n dwars door Stad. De showpikkies.

Afgelopen zaterdagavond kwamen een stuk of dertig wagens (en chauffeurs en aanhang) samen ergens in Stad. Voor een rondje klap’n van ongeveer 150 kilometer. Grofweg van Groningen via Harkstede en Haren en Eelde en Peize via een hoop landweggetjes en stukjes snelweg weer naar Stad.

Af en toe eem het gas open, alleen als het kan. Maar vooral dik doen. Met zijn allen onder elkaar, beetje praten over de wagens, beetje pochen en lachen om de totaal verbaasde voorbijgangers. Mooi man.

Daarover gesproken: zijn die wagens niet een beetje ter compensatie voor eh…? Check vooral de video voor het antwoord.

De volgende meeting is in september. Via Tour du Groningen op Instagram blijf je op de hoogte. Moi.