Vacature | Sikkom zoekt een allround-verslaggever met hartje voor (jong) Groningen

Gemaakt door Gert Jan Naber

Gemaakt door Gert Jan Naber

Moi! Wij hebben een vacature, om maar direct met de deur in huis te vallen.

Het is voor ongeveer 20 uur in de week, op freelance-basis. Uiteraard zijn er vereisten en pre’s, daartegenover hebben we ook veel te bieden. Een leuk salaris om te beginnen. Een tof team (jong, bruisend, net als Stad) hebben we ook. Doordat het team klein en het werk divers is, leer je snel journalistieke vaardigheden en het is een stuk vrijer dan op doorsnee-redacties. Dat draagt ook bij aan persoonlijke ontwikkelings.

Dan de vereisten en voorkeuren. Onderstaand is vooral bij wijze van en niet altijd even letterlijk, dus laat je daar niet door afschrikken.

- Betrokken bij onze doelgroep

We zoeken (uiteraard) iemand met veel affiniteit met de doelgroep. Dat is jong en hip Groningen in de breedste zin van de woorden. Dat betekent in de praktijk dat je moet houden van deze Stad, van studenten en Stadjers. Het Gras van het Noorderplantsoen is op je lijf geschreven. Mag ingeprent zijn met tattoo-inkt, maar ook metaforisch.

- Social media-junk

Daarnaast ben je actief op social media. De laatste filmpjes op TikTok over Grunn zie jij als eerste. Reddit zit in je dagelijkse routine en op Instragram spot je lokale ontwikkelingen voordat RTV Noord, Dagblad van het Noorden of OOG ze signaleren.

- Journalistiek is je ding


Ook moet je iets met nieuws en achtergronden hebben. Anders wordt het bij voorbaat niks. Want het is echt redactiewerk. Interviews uitwerken, sfeerreportages pennen, tegels lichten, op elke hoek van de straat een verhaal zien.

- Durf, prikkelend en humor

En dat dan ook nog met een Sikkom-jasje kunnen verpakken. Dus met een grapje (als het onderwerp zich daarvoor leent), een scherpe mening, wat losser taalgebruik dan in de krant of op Noord (alsof je met je vrienden appt, maar dan zonder emoijs en afkortings) en vaak ook een andere invalshoek. Niet voor niks zijn durf, prikkelend en humor onze drie kernwaarden.

- Geen 9 tot 5-mentaliteit

Tot slot, om een lang verhaal niet langer te maken, je moet ook een beetje rock ‘n roll zijn. Niet dat je elke nacht de Peperstraat uitspeelt, maar je staat wel midden in het (uitgaans)leven. Je bezoekt festivals, kotst een keer in de Papengang en bent niet op zoek naar een 9 tot 5-baan. Want de ene keer sta je om 3 uur ‘s nachts een dronken dropje tijdens de KEI-week te interviewen, de andere keer voel je om maandag 14:29 uur een huisjesmelker stevig aan de tand. Oh ja. En humor dus. Grapjes, memes bedenken en grollen. Heel belangrijk!

- Opleidingsniveau

Wat je opleidingsniveau is, is dan weer minder relevant. Wel moet je iets van scholing in media of journalistiek hebben gehad, maar of dat nou MBO, HBO of universiteit is? Boeien! Belangrijker is dat je een leuk artikel kunt fabriceren, weet hoe te filmen en monteren en een beetje handig bent met photoshop bent.

Interesse?

We zien Sikkom als de vriend met wie je kunt lachen in de kroeg, uithuilen op de bank en bij terecht kunt als je problemen hebt, of dat nou je huisbaas of een narrige buurman is. Denk jij dat je die vriend ook bent? Stuur dan een mail onder vermelding van sollicitatie naar willem.groeneveld@mediahuisnoord.nl .