Vakanties voorbij. Overal wegwerkzaamheden en veel regen: Groningen was vanochtend één grote file

Groningen is de motor van de Noordelijke economie. De metropool waar elke dag honderdduizenden mensen studeren, werken, wonen en recreëren. Met dagelijks meer dan 400.000 vervoersbewegings op de Zuidelijke Ringweg, die nu grotendeels op de schop ligt. Net zoals het Hoofdstation.

Dat is een recept voor files. Zeker als iedereen weer aan het werk is of naar de studie gaat. En al helemaal als de regen met bakken uit de lucht valt, zoals vanochtend. Het gevolg was dat Stad volledig verstopt raakte. Dat maakte chauffeur Chris Vogt ook mee. Sterker: die stond er middenin. Er was geen ontkomen aan. Het stond vast op de Westelijke Ringweg, op de Zuidelijke Ringweg in bijvoorbeeld op het Overwinningsplein en de Peizerweg. Overal was file. Geen idee wat mensen eraan vinden, maar ze stonden ervoor in de rij (* Herman Finkers).

Ook balen voor de passagiers val Lijn 15. Die stond muurvast op de Westelijke Ringweg. En dat terwijl de buslijn naar Campus Zernike juist uit het centrum is weggehaald omdat die daar te vaak vast stond.