Van raadslid naar dj: Marjet Woldhuis draait dikke sets op de Vismarkt met Koningsnacht

Marjet Woldhuis aka DJ Sisi Carini

Twee jaar geleden zei Marjet Woldhuis (32) de raad in Groningen vaarwel, om naar het zonnige Fuerteventura te vertrekken. Dat beviel zo goed, dat ze geen ticket terug boekte. Ze gooide het roer om en werd dj! Dj Sisi Carini! Tijdens Koningsnacht kunnen we haar allemaal in actie zien, want ze mag een paar sets draaien op de Vismarkt. “Ik ga dat hele plein op z’n kop zetten!”

Terug in Grunn! En meteen een paar setjes draaien @ Koningsnacht… Hoe bijzonder is dat?

“Dat wil je niet weten hoe bijzonder ik dat vind. Ik moet er nog steeds om lachen, het is zo’n grote eer. Ik denk dat ik morgen nog wel even een traantje weg ga pinken. Ik heb als raadslid op iedere hoek van deze stad wel een discussie gevoerd, over gele tegels, bussen in de binnenstad of het evenementenbeleid. En nu mag ik die stad op z’n kop zetten.”

Hoe is dit allemaal zo gelopen?

“Ik ben nu een jaar dj op de Canarische eilanden, maar ik wil ook in Nederland voet aan de grond krijgen. Ik heb dus laatst een oproepje gedaan. Van hé, ik ben dj, wie kan mij helpen om door te breken, en ik zou ook graag in Groningen willen optreden. Toen kreeg ik een berichtje van dj-events. Dat ik wel een paar sets op de Vismarkt mocht draaien.”

Maar je woont dus op Fuerteventura?

“Ja, twee jaar geleden werd het mij allemaal teveel (Marjet was fractievoorzitter van 100% Groningen, red.). Toen heb ik Groningen achter mij gelaten, en ben ik gaan kite surfen op Fuerteventura. Eenmaal daar dacht ik: ik blijf.”

En toen ben je binnen no time een succesvol dj geworden? Hoe dan!?

“Ha, ja! House- en techno vond ik altijd al fantastisch. Maar die muziek en de politiek gaat niet echt samen, vind ik. Dus ik postte er nooit iets over. Op Fuerteventura kwam deze passie helemaal tot leven. Ze draaien daar bijna alleen maar reggeaton, en dat is niet mijn muziek. Toen dacht ik: als je iets wil veranderen, dan moet je aan de knoppen draaien! Dat heb ik wel geleerd toen ik politica was.

Dus ik ben op een gegeven moment een club binnengestapt, en ik heb gevraagd of ik daar eens mocht draaien. Dat vonden ze prima. Uiteindelijk vonden ze m’n energie en enthousiasme zo leuk, dat ze vroegen of ik elke zaterdag wilde komen. Eerst stond er een mannetje of 50, later werden dat er 300. En inmiddels heb ik op alle Canarische eilanden al wel gedraaid. En ook in Europa word ik geboekt. Finland, Duitsland, Italië (Milaan). Ik kan er van leven.”

Dus DJ Sisi Carini is beroemd op de Canarische eilanden?

“Ze kennen me wel, ja!”

Waar komt de naam eigenlijk vandaan?

“Mijn tweede naam is Elizabeth. En ik wilde een echte powervrouw zijn, the queen of the dance floor. Vandaar Sisi, naar de keizerin van Oostenrijk. Carini betekent cute in het Italiaans. Dat is omdat ik gewoon heel veel affiniteit met Italië heb.”

In termen van succes, hoe groot ben je inmiddels?

“Ik denk dat ik een goede dj ben, maar ik ben nog geen artiest. Dat is wat anders. Daarvoor moet je je eigen nummers maken. Dat is dus ook mijn doel voor het komende jaar. En daarom ben ik nu ook in Nederland. Want wij hebben hier wel het beste van het beste, hoor. Qua dj’s, sfeer, de mensen, decoratie. Alles. Dat besef je ineens als je veel rondreist. Ik hoop dat ik hier met wat mensen kan gaan samenwerken. Ik heb er al een heel plan voor. Ik ga er echt alles aan doen om door te breken.”

Hoe reageren je oud-collega’s hier eigenlijk op?

“Ja, dat is altijd even de vraag. Maar ik krijg echt alleen maar leuke berichtjes. Mensen vinden het gewoon heel fijn dat het goed met mij gaat, en ik merk dat als je je dromen najaagt, dat mensen daar ook heel goed opgaan. 90% is gewoon heel positief.”

Wat kan de Vismarkt morgen van dj Sisi Carini verwachten?

“Ik draai house, maar wel house-nummers die verrassend zijn. Ik wil iedereen meekrijgen, maar niet met een standaard setje. Ik ga echt een verrassende set neerzetten.”

Sisi Carini treedt woensdagavond drie keer op, tussen de optredens op het hoofdpodium op de Vismarkt door. Van 21:00 tot 21:45, van 22:45 tot 23:30 en van 00:15 tot 01:00 uur.