Vastgoedmagnaat Wim Bulten (61) overleden. Politie doet onderzoek

Rechercheurs doorzoeken de auto van Wim Bulten – foto van Wesley Bos

Rechercheurs doorzoeken de auto van Wim Bulten – foto van Wesley Bos Wesley Bos

De bekende Groninger vastgoedinvesteerder Wim Bulten is overleden. Dat bevestigen meerdere bronnen aan Dagblad van het Noorden en Sikkom.

Wat de doodsoorzaak is, wil de politie niet zeggen. Aan de Prinsesseweg in Groningen vindt onderzoek plaats.

Wim Bulten was vandaag aanwezig in een pand van hem aan de Prinsesseweg. Volgens 112-fotograaf Wesley Bos stond zijn Mercedes de hele ochtend daar geparkeerd. “Op beveiligingscamera’s is te zien dat hij rond 9 uur naar binnen ging. Daarna heeft hij het pand niet meer verlaten en rond 14:15 uur een reanimatiemelding binnen op de Prinsesseweg.”

Veel politie en ambulance aanwezig

Daar aangekomen trof de fotograaf veel politie, ambulances en vrijwilligers van HartslagNU aan. “Na tien minuten kwam een busje van een bouwbedrijf aangescheurd en daar stapte een vrouw gierend en huilend uit terwijl ze ondertussen constant ‘Wim!’ schreeuwde. Ze ging in één rechte sprint naar het huis.”

De fotograaf hoorde van een aanwezige HartslagNu-vrijwilliger dat er al sinds 11:00 uur geen contact meer was met het slachtoffer, die even na 14:00 uur werd gevonden. “Reanimatie mocht niet meer baten. De ambulancebroeders pakken de spullen weer in. En de betrokkenen worden door de politie afgevoerd in een politiebusje, waaronder ook de vrouw die gillend uit het bouwbusje stapte. Het is nu wachten op de GGD-arts en uitvaartondernemer.” Daarnaast meldt een buurman ook dat iemand door de politie werd meegenomen.

Politie: er is iemand overleden

De politie bevestigt dat op dat adres iemand is overleden. Maar, zegt woordvoerder Renate Winkel: “We hebben geen reden om een misdrijf aan te nemen. We doen wel goed en grondig onderzoek om dat helemaal uit te sluiten. Dat onderzoek is nu opgestart. Meer kan ik niet zeggen.”

Wie is Wim Bulten

Wim Bulten is een bekend gezicht in de vastgoedwereld. In Groningen is hij een van de grootste investeerders met duizenden eenheden in de verhuur. In het verleden kwam Wim vaak negatief in het nieuws, vanwege het uitknijpen van huurders. Maar de laatste jaren leek de markante ondernemer een andere koers te varen. Bij ons kwamen amper meer klachten binnen. En ondanks de wederzijdse kritische houding, was Wim altijd bereikbaar en hielp die waar mogelijk.