Veel Groningers doneren energietoeslag aan Voedselbank Grunn. Teller staat al op 20.000 euro!

Maria Jongsma van de Voedselbank in Stad. Foto van Peter Wassing

Maria Jongsma van de Voedselbank in Stad. Foto van Peter Wassing

In barre tijden staan barmhartige Samaritanen op. Blijkt maar weer. De Voedselbank heeft namelijk al voor 20.00 euro aan donaties ontvangen. Allemaal van mensen die hun energietoeslag rechtstreeks naar hulpbehoevenden bonjouren.

De Voedselbank een button op de webstee staan waarmee ze mensen oproepen om hun energietoeslag te doneren. „Het idee komt van een van onze contacten, die het niet nodig vond dat ze die toeslag krijgt”, legt Maria Jongsma, bestuursvoorzitter van Voedselbank Groningen, aan Dagblad van het Noorden uit. „Ze dacht: laten we meer mensen oproepen die toeslag te doneren.”

Geld is hard nodig

En zo geschiedde. In samenwerking met andere voedselbanken in de regio werd de actie gelanceerd en niet veel later is er al 20.000 euro bijgeschreven op de bankrekening van Voedselbank. Knaken die hard nodig zijn.

Het aantal mensen dat afhankelijk wordt van de voedselbank groeit snel, terwijl de aanvoer van producten stagneert en soms zelfs krimpt. Dat komt onder andere omdat supermarkten scherper inkopen. Dat is goed nieuws, want minder verspillings. Maar ook minder handel voor de Voedselbank, want daar gaat het spul, dat niet meer fris genoeg is voor de winkel, naartoe.

Lees daarover meer op Dvhn.nl . En klik hier om je toeslag (of een deel daarvan) te donere n.