Veldbestormer kondigde actie aan op social media: "Hahaha los zo meteen op het veld"

Ingezonden foto

Ingezonden foto

De gast die in de zesde minuut het veld bestormde met een spandoek in de hand had de actie al aangekondigd op social media. Of het was iemand anders met hetzelfde spandoek. Stoer hoor.

FC Groningen wordt kapotgemaakt. Door het bestuur maar ook door een groepje hooligans dat het voetbal kaapt. Ook vandaag weer. Terwijl de club al onder een enorm vergrootglas ligt vanwege de vele incidenten dit seizoen vonden een paar idioten het leuk om rookbommen op het veld te gooien en zelfs het veld te bestormen.

Lekker dan

Dat ze daarmee het plezier van tienduizenden mensen vergallen, boeit ze niet. Dat ze daarmee de door tienduizenden mensen geliefde club verder naar de vernieling helpen, boeit ze niet. Dat mensen uren hebben gereisd om deze pot te bekijken, boeit ze niet. Dat kinderen huilend de tribune verlaten, boeit ze niet. Dat veel supporters nu totaal geen zin meer hebben om weer naar de FC te gaan, boeit ze niet. Dat de club een godsvermogen kwijt is aan boetes en beveiliging, boeit ze niet. Dat FC Groningen in heel Europa er nu slecht op staat, boeit ze niet.

Een statement maken tegen het bestuur is terecht na dit seizoen. Schreeuw 90 minuten lang dat Gudde op moet rotten. Ontvouw om de tien minuten een nieuw spandoek met een priemende tekst op de tribune. Allemaal prima. Heel goed zelfs, het laat de betrokkenheid zien. Maar dit gaat duizend stappen te ver. Dit is puur stoer doen voor eigen parochie en de dikke rekening daarvan bij alle anderen neerleggen.

Hoe dan?

En dan nog even dit. Hoe kan het dat dit meisje (zie tweet hierboven) ziet wat er gaat gebeuren, probeert in te grijpen (heldin!), vervolgens belaagd wordt en dat beveiligers en stewards niks doorhebben. Ongelooflijk.