Verdachten van moord op Griekse restauranthouder blijven langer vast zitten

De drie verdachten uit Hoogkerk die zijn opgepakt in verband met de dood van Lazaros Kounatidis blijven nog 14 dagen vast zitten. Dat heeft de rechter-commissaris besloten.

De verdenking is betrokkenheid bij de dood van de Griekse restauranthouder (51). Het Openbaar Ministerie wil geen informatie geven over wie welk aandeel heeft gehad. Kounatidis kwam zaterdagnacht om bij een vechtpartij in Hoogkerk. Hij kwam op voor zijn zoon die ruzie heeft met zijn voormalige vriendengroep in Hoogkerk.

Vader, zoon en vriend zijn de verdachten

De groep treft elkaar geregeld in het Suikerhonk aan de Zuiderweg. De 51-jarige verdachte is de officieuze ‘voorzitter’ van de ontmoetingsplek. Ook zijn zoon (23) en een vriend (24) zijn aangehouden. In het verleden waren de drie verdachten regelmatig te gast in Lazaros’ restaurant Olympia in de Zwanestraat in Groningen.

In de woonwijk pal tegenover het Suikerhonk liep een confrontatie zaterdagnacht helemaal uit hand. De Griek, geboren en getogen in Groningen, werd zwaar mishandeld met honkbalknuppels en een mes.