Verras je mama op Moederdag met een High Tea in vernieuwd en hip Feithhuis

Er zijn weinig plekken in de binnenstad waar verleden, heden en toekomst zo bij elkaar komen als bij Feithhuis. De oudste fundamenten gaan zelfs terug naar begin veertiende eeuw. Eind vorige eeuw raakte het pand in verval, maar met de komst van Feithhuis is het pand door de jaren heen weer in oude glorie hersteld.

Terwijl eigenaar Keimpe Postema trots vertelt over het historische pand en haar ontwikkeling door de jaren heen , vliegen hip geklede twintigers heen en weer tussen bar en terras. Dankzij de meivakantie en oplopende temperaturen is het vooral buiten een drukte van belang. Mede door het nieuwe terras aan de Nieuwe Markt weten de mensen Feithhuis weer goed te vinden.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maripaan Groep. Dat betekent dat wij er centen voor krijgen, zodat jullie onze content gratis kunnen blijven consumeren.

‘Toegankelijker dan ooit’

Dat ging echter niet vanzelf. “We hebben de coronaperiode aangegrepen om kritisch naar onszelf te kijken. Welke kant willen we op, wie en wat willen we zijn?”, reflecteert Keimpe. “Een brand en de pandemie hebben ons tot rust gedwongen. We zijn nu moderner en toegankelijker dan ooit. Een frisse start!”

Dat is ook de sfeer die er nu in het pand hangt. Zo staat er komende zondag een ‘Moederdag high tea’ op het programma. Het moment voor Stad & Ommeland om de nieuwe vibe zelf te beleven. “We hebben het interieur aangepakt, de ruimtes anders ingedeeld en onze koers aangepast,” aldus Keimpe. “We hebben echt een nieuw verhaal te vertellen.”

Laat je verrassen

Hoe kun je een verhaal beter vertellen dan door het te proeven en beleven. Zoek je dus nog een plek om je moeder te verrassen? Reserveer dan je plekje voor komende zondag en laat je onderdompelen in lekkernijen door het nieuwe Feithhuis. Een plek waar het verleden geëerd wordt door vernieuwend te zijn. Komt dat proeven en zien!

De high tea bestaat uit mini sandwiches, scone met jam, muffin, quiche, macarons, diverse soorten gebak en een assortiment thee voor 21.50 p.p. Klikkerdeklik om te reserveren. Adres: Martinikerkhof 10