Vet! Kraantje Pappie sluit als grote verrassing Bevrijdingsfestival Grunn af om middernacht

Kraantje!

Kraantje!

Kraantje Pappie is de afsluitende act van het Bevrijdingsfestival in Groningen. Dat is een verrassing, want het Groninger icoon staat op geen enkel blokkenschema vermeld en is nergens in de line-up opgenomen. Het verrassingsoptreden is dan ook resultaat van snel schakelen door het Bevrijdingsfestival en het toegeknepen oogje van de burgemeester.

Klotenweer vandaag. Voor niemand leuk. Maar voor het Bevrijdingsfestival en alle bezoekers helemaal balen. Want het fuifje werd gestaakt. Het weer dreigde namelijk zo slecht te worden dat het risicovol werd. Noodweer bleef gelukkig uit, inmiddels komt de zon vanuit het Zuiden zelfs weer wat voorzichtig door en is het Bevrijdingsfestival alweer een paar uur aan.

Lekker snel geschakeld

Om 17:30 werd het heropend met The Opposites en vanaf dat moment wordt het restant van het reguliere schema uitgerold. Dat betekent dus ook nog steeds Prins S en de Geit op het hoofdpodium (gaat dat zien) en alle andere acts die in de programmering zitten. En daar is een optreden aan toegevoegd. Niet zomaar eentje: Kraantje Pappie.

Normaal gesproken zou het Bevrijdingsfestival stipt om middernacht de deuren sluiten. Maar vanwege de hinderlijke onderbreking mag het feestje van de burgemeester wat langer doorgaan (hulde, Koen!). Daarop heeft de organisatie snel geschakeld en Kraantje Pappie geritseld.

De Groninger kruipt stipt om middernacht het hoofdpodium op om samen met alle aanwezigen Bevrijdingsfestival met een knaller af te sluiten. Want dat kan niet anders als tienduizenden uit volle borst Lil Craney, de soort van ode van Kraan aan Stad, meezingen.