Vet! Volgend jaar zomer filmpje pakken in openluchtbios Stadspark

Foto van Unsplash.

Film kijken met je voeten in het gras en de sterren boven je in de lucht: het lijkt erop alsof dat volgend jaar zomer gewoon kan in het Stadspark.

De buitenbios wordt aangekleed met planten, moswanden, en pergola’s zodat het goed in het park past. Qua uiterlijk, maar ook omdat dat goed is voor de biodiversiteit. Er komen klapstoeltjes te staan voor 800 man, en voor wie liever romantisch op een kleedje zit, is daarachter nog plek.

Nog eem geduld

Roland Breteler is initiatiefnemer en kwam al in 2019 met het idee. Maar het duurt allemaal wat langer dan hij had geanticipeerd. Er moet een vergunning afgegeven worden door de gemeente, waarvoor wordt gekeken naar zaken als geluidsoverlast.

Ronald is optimistisch. Na elf uur ’s avonds mag het geluidsniveau voor de huizen in de buurt niet boven de 30 decibel komen - fluisterniveau - maar volgens hem staan de woningen daarvoor ver genoeg weg.

Last van herrie

De vereniging Stadspark Natuurlijk!, de belangenorganisatie van buurtbewoners rondom het Stadspark, maakt zich wel zorgen over de mogelijke geluidsoverlast. In het verleden gaf de vereniging aan last te hebben van festivals in het park zoals bijvoorbeeld Kingsland.

Wat draait er?

Ronald is van plan om vanaf half juni tot half september vier avonden per week films te draaien. Wat betreft het programma? Van alles wat. “Van Cult, Arthouse tot de beste Hollywood-films.”

Lees meer op DvhN.nl.