Video | 2 Jonkies aangehouden voor brandstichting van bouwmaterieel Zuidelijke Ringweg

Schuimblokken voor de ringweg Groningen staan in brand. De rook is tot in de wijde omtrek te zien.

De politie meldt dat er twee mensen zijn aangehouden bij de brand aan de Boerhavelaan in Groningen. Ze zijn meegenomen naar bureau voor verder onderzoek. Naar verluidt zou het gaan om tieners.

Rond de klok van 3 brak vanmiddag een brand met hevige rookontwikkeling uit op de bouwplaats van de Zuidelijke Ringweg. De blokken piepschuim, die ter isolatie onder het asfalt worden gelegd, stonden in lichterlaaie. En piepschuim wil wel fikken en kwalmen, dat ook. Het duurde dan ook niet lang voordat over Stad een grote en gitzwarte rookpluim trok.

NL-alert

Er werd daarom een NL-alert uitgezonden waarin Stadjers werden opgeroepen om ramen en deuren dicht te houden. Ook werden nabijgelegen flats gecontroleerd op koolmonoxide. Gelukkig voor de bewoners was daar geen sprake van.

Wat de gevolgen zijn voor de verbouwings aan de ringweg is niet bekend. De enorme operatie die sowieso al jaren duurt kampt regelmatig met vertragingen en kan dit er eigenlijk niet bij hebben. Leg dat maar eens uit thuis. Dat door jouw kattenkwaad de oplevering van de ringweg met een jaar wordt uitgesteld.

Lees hier onze liveblog over de brand en check veel meer video’s en foto’s.