Video | Bakbrommerfanaten uut Stad spelen real life Mario Kart in Oostwold. “Er zijn geen gewonden gevallen, dus dan is het geslaagd”

Één keer per jaar komen bakbrommerfanaten bij elkaar om hun brommert en zichzelf helemaal naar de gallemiezen te rijden. Zaterdag was dat in Oostwold, tijdens het Klei Broezen Festival. Met een flinke delegatie bakbromliefhebbers uut Stad, zoals Felix Delies (30) en zijn vriendin Valerie Maatje (29). Hij stuurt, zij is bakkenist. En daar ging er aardig om weg.

Één keer per jaar komen bakbrommerfanaten bij elkaar om hun brommert en zichzelf helemaal naar de gallemiezen te racen. Zaterdag was dat in Oostwold, tijdens het Klei Broezen Festival. Met een flinke delegatie bakbromliefhebbers uut Stad.

Felix Delies (30) en zijn vriendin Valerie Maatje (29) waren daar twee van. Hij stuurt, zij is bakkenist. En dat gaat er aardig om weg. “Mijn arm is wat bulterig, maar ach, als dat alles is”, zegt Valerie na de uursrace, wat als hoogtepunt van de dag wordt gezien. En ze besluit: “Er zijn geen gewonden gevallen. Dus dan is het wat mij betreft geslaagd.”