Video | Beelden van de aanhouding van 19-jarig gastje door Dienst Speciale Interventies in IJsselstraat

De Dienst

De Ijsselstraat in de Rivierenbuurt (achter het Hoofdstation) was gistermiddag tijdelijk afgezet na een melding van een beroving. Er zou mogelijk een vuurwapen zijn gezien. Een verdachte is door het arrestatieteam ingerekend.

Onder andere de Dienst Speciale Interventies (DSI) kwam naar de Rivirerenbuurt vanwege de melding. Ze hebben een pand doorzocht, maar daar niemand in aangetroffen. Even later werd in de straat wel een 19-jarige Groninger aangehouden door het de specialisten.

Dienst Speciale Interventies

Veel buurtbewoners zagen de speciale agenten van DSI met hoge snelheid vanuit alle hoeken de wijk inscheuren. „Ze hadden bivakmutsen op en reden in erg snelle Audi’s”, aldus een van hen. „Het was behoorlijk indrukwekkend.”

En dat is het team van DSI ook. Het is namelijk een samenwerking tussen speciale politie- en landmachteenheden (behoorlijk uniek in de wereld) en het zijn echte mannetjes, in de positieve zin des woord. Getraind tot op het bot om kundig om te gaan met de meest gevaarlijke situaties. Van de arrestatie van een vuurwapengevaarlijke overvaller tot ingrijpen bij terreurdreigingen. En dat doen die helden goed, zo goed dat ze Nederland een stuk veiliger houden.

Daar gaan de helden van DSI, net zo plots als ze gekomen waren: