Video | "Ben je ff als foet verneukt. Met 2 ganzen." Op Studentenkak staat een video van de Vindicat-ganzen

Ganzen in Vindicathuis via Studentenkak

„Ben je ff als foet verneukt. Met 2 ganzen” Een filmpje met deze tekst staat op het Instagramaccount Studentenkak, dat allerlei absurde videos post die studenten zelf insturen. Het gaat om de ganzen die zaterdag 11 maart uit een Vindicat-huis zijn gered.

Tot nu toe moesten we het doen met een paar fotootjes, maar op deze video is erg goed te zien onder welke barre omstandigheden de ganzen werden vastgehouden. In een klein goor hok, waar een doos op de grond ligt en iets wat lijkt op een beetje stro.

Naast de hakenkruis en Davidster, zijn de muren bekladderd met de tekst ‘Johan’s rustoord’, of zoiets. De ganzen staan doodsbang in een hoekje van de kamer, terwijl een student ze filmt. „Effe filmen, als voorbeeld”, zegt hij. „Ah die ganzen gaan ook gewoon sch...”. Waarop het filmpje stopt. Maar hij zal ‘schijten’ hebben gezegd. Op de achtergrond wordt keiharde muziek gedraaid.

Het wordt er allemaal gewoon nóg absurder van, zo met bewegend beeld en geluid.

Insta Studentenkak

Maandag wijdden we een artikeltje aan het Instagramaccount Studentenkak, dat binnen een jaar 64 duizend volgers wist te verzamelen. Dat is heel erg veel. De beheerders komen uit Groningen en zijn lid van Albertus. Het staat vol met ‘studentenonzin’, soms hilarisch, soms absurd en soms gewoon heel erg goor.

Niet heel fraai, wel nieuwswaardig

De beheerders van Studentenkak maken bij elk ingestuurde filmpje de afweging: posten of niet. Over de beelden van de ganzen zeggen ze: „niet heel fraai natuurlijk, maar wel nieuwswaardig om te posten.”

Gelukkig gaat het inmiddels goed met de ganzen, die op een fijne plek zijn ondergebracht.

Lees hier al onze artikelen over de ganzen.