Video | Chill: Go Sharing-fietsen slaan soms op hol. En zijn daardoor stiekem verkapte scooters

Honderden elektrische deelfietsen zijn recent uitgestald in Groningen. Winnen. <a href="https://www.milieucentraal.nl/bewust-winkelen/duurzaam-delen-en-geven/delen-is-het-nieuwe-hebben/" target="_blank" rel="noreferrer noopener">Want de deeleconomie is duurzaam</a>. Fietsen is gezond. Samen delen, samen spelen. En een fiets neemt minder ruimte in dan een scooter.

Voor Go Sharing is het ook winnen. Want het deelscooter- en deelfietsbedrijf verloor de laatste openbare aanschrijving in Groningen ten faveure van Check. Laatstgenoemde zou namelijk een beter plan van aanpak hebben om hinderlijk parkeren tegen te gaan. In de praktijk valt dat overigens bitter tegen, maar het was wel reden om de vergunning voor Go Sharing niet te verlengen.

Op hol geslagen Go Sharing-fiets

Maar Go Sharing is terug. Met elektrische deelfietsen met 200 elektrische fietsen. Dat ontdekte Thijs afgelopen woensdag ook en hij nam direct de proef op de som. En hoe. “Ik dacht dat er alleen fietsen waren, maar heb toch een scooter weten te bemachtigen. De trappers zaten voor de sier erop. Dit ding rijdt liever zichzelf het diep in dan dat ‘ie blijft stilstaan.”

Oogt kolderiek. En lekker makkelijk, want scheelt trappen. Maar Thijs schrok zich in eerste instantie het apenzuur. “Ik startte hem en de fiets wilde direct zonder baasje wegrijden.”