Video | Collega's nemen, na 14 jaar dienst, emotioneel afscheid van politiepaard Zydane. Trouwe metgezel overgedragen aan Paardenkamp Soest

Politiepaard Zydane neemt na 14 jaar trouwe dienst in Groningen afscheid van de collega's.

Je hebt ‘m regelmatig kunnen spotten in de stad. ‘s Nachts op de hoek van het Poeleplein, statig en imposant, of tijdens wedstrijden van FC Groningen. Soms kordaat en zonder angst optredend tegen een rellende menigte, de andere keer als grootste knuffeldier van Stad. Maar in juli is politiepaard Zydane (18) naar Soest verhuisd. Afgelopen week zochten de oude Groningse collega’s Zydane nog een keer op om de loyale metgezel officieel over te dragen.

Over het afscheid van Zydane schreven we destijds al een uitgebreid artikel . Die viel goed in de smaak op social media en bij de agenten die werkten met Zydane. En het was reden om contact te onderhouden. Want er stond nog iets moois op het programma: de officiële overdracht van Zydane door de bereden politie in Groningen aan Paardenkamp Soest. Daar mogen alle uitgereden politiepaarden genieten van het welverdiende pensioen in een fantastische omgeving met veel uitgestrekt groen, fantastische stallen en kundige en liefdevolle werknemers.

Het paard van Sinterklaas is de buurman van Zydane

Het is er zelfs zo goed toeven dat Amerigo, het oude paard van Sinterklaas, er ook resideert. Ook nog eens in de stal naast Zydane. What a time to be alive. Naja. Check de video bovenaan het artikel voor een portie voel-goed-emo-tv. En lees hier het eerde artikel voor nog meer duidings .