Video | De mooiste kerststraat van Nederland ligt misschien wel in Grunn: Henk Plenterlaan genomineerd

Henk Plenterlaan voor genomineerd

Elk jaar is het helemaal gekkenhuis in de Henk Plenterlaan als het gaat om kerstversiering. Hart van Nederland heeft de straat in de wijk De Hunze genomineerd voor de wedstrijd ‘mooiste kerststraat van Nederland’. Stemmen kan nog tot en met vrijdag.

Álle huizen in de Henk Plenterlaan doen mee met de lichtjesgekte. Karan Singh Bajwa en zijn vrouw Sanne zijn de grote aanjagers van het spektakel en hebben de rest van hun buurtjes aangestoken met het virus. Karan was vroeger basketballer in de VS en heeft de kerstgekte van daar meegenomen naar Nederland.

Veel huizen hebben hun tuin en ramen versierd met lampjes en verlichte rendieren, sneeuwpoppen en kerstmannen. En er zijn lange lichtsnoeren gespannen van de ene kant van de straat naar de andere kant van de straat. Een genot om even doorheen te rijden. Als je tenminste van TL-licht houdt.

De andere kerstgekkies

De Henk Plenterlaan moet het opnemen tegen de Marconistraat in Ijmuiden. Daar staat met gigantische letters ‘fijne feestdagen’ op de huizen. Het Vinkenplein in Almelo, waar maar liefst zestig huizen meedoen, is ook een kanshebber. En tenslotte is de Bazuinstraat in Arkel genomineerd: zij zijn de winnaar van vorig jaar en zagen hun bokaal onlangs aan diggelen vallen. Mede daarom krijgen ze dit jaar weer een kans.

Help de Henk Plenterlaan winnen

Uiteraard zien wij de Henk Plenterlaan er graag met de winst vandoor gaan. Eem Grunn op de kaart zetten: een stad waar buurtbewoners graag de verbinding aangaan en er met z’n allen iets moois van proberen te maken deze donkere dagen rondom kerst. Iets om trots op te zijn. Daarom: allemaal eem stemmen. Dat kan via deze link. De winnaar wordt vrijdag 23 december om 17.00 uur live bekendgemaakt in de uitzending van Hart van Nederland, en op hun Facebookpagina.