Video | Dikke colonne van politiemotoren, -busjes en mobiele eenheid op pad in Stad

Screenshots uit de video

Screenshots uit de video

Consternatie vanochtend op de ringweg en andere plekken in Stad. Want er reed een enorme stoet met politiebusjes, ME-wagens, motormuizen en meer door Stad. Er zou toch niet wat loos zijn?

Nee. Er is niet een levensgevaarlijke patiënt ontsnapt uit Van Mesdag. Het is ook niet zo dat die kale gek uit Vinkhuizen weer wat op zijn hals heeft gehaald. Noch is het de voorbereiding op FC Groningen - Ajax. Het is gewoon een oefening.

Oefenings

En niet zomaar een oefening. Het ging om grootschalige oefenings van de Mobiele Eenheid (ME), samen met motoragenten van de Verkeerstechnische begeleiding (VTB). Diverse pelotons werden getraind bij verschillende verkeerssituaties, variërend van drukke kruispunten in Groningen tot snelwegen. Dat meldt 112groningen . En dan zal het wel kloppen.

Motoragenten zetten kruispunten en rotondes af, waarna de politiebusjes achter elkaar konden doorrijden. Dat gebeurde ook op de ringweg. De politie benadrukt dat het hier om een geplande oefening ging en er geen sprake was van een noodsituatie.