Video | Eem noar... de dikke slaapboten in het Eemskanaal: "Grootste evenement van het jaar voor ons"

Acht grote slaapschepen liggen in het Eemskanaal. Een monsterklus, volgens de manager.

Elk jaar weer liggen eind januari het Eemskanaal en Verbindingskanaal vol met slaapboten. In het Eemskanaal dikke riviercruiseschepen en voor het station wat oudere en pittoreskere schuiten.

Die liggen er vanwege Eurosonic Noorderslag (ESNS) . Weet bijkans iedere Stadjer en Ommelander, maar sommigen Groningers hebben geen idee. Laat staan als je student en vers in Stad bent. Dan is het vissen naar de reden.

Eindelijk weer ESNS in volle glorie

Omdat ESNS vanwege corona al jaren niet meer in de ouderwetse grootse vorm is georganiseerd, zijn er dus potentieel tienduizenden studenten die over een van de viaducten over het Eemskanaal fietsen en mogelijk denken: is het zo erg met de asielcrisis?

Neen. Het zijn dus tijdelijke hotelboten. Daarmee worden meer dan duizend extra kamers gerealiseerd in Grunn en die zijn broodnodig, want 40.000 bezoekers uit 124 landen bezoeken Stad de komende dagen. Daar zijn normaalgesproken te weinig kamers voor.

Kost wel wat

De acht boten zijn van alle gemakken voorzien. Luxe suites, fijne bedden en grote, sierlijke ruimtes om te werken, recreëren, borrelen of een eierbal te tikken. Daar moet wel voor gelapt worden: een nachtje tukken kost tussen de 180 en 280 euro.

Normaal gesproken cruisen de schepen over de grote rivieren van Europa en leggen ze ‘s nachts zo’n 140 kilometer af. Mooi wark. ‘s Avonds smoor de hut in Keulen de hut in kruipen en de volgende dag wakker worden in Frankfurt (moet je wel goed uitslapen).

„Grootste evenement van het jaar voor ons”

Nog mooier is om gewoon drie dagen in Groningen wakker te worden op zo’n schip en je onder te dompelen onder ESNS en Stad. Maar om het allemaal te fiksen, kost wel wat moeite, vertelt manager Georgi Trifanov, manager van een van de boten.

„Het is een van de grootste evenementen van het jaar. We hebben nooit zoveel schepen bij elkaar. Het is een enorme organisatie om al deze schepen en bemanning te regelen. Dat is een puttige opgave. Maar aan het einde is het resultaat bevredigend.”