Video | FC Groningen bezorgt jonge en ernstig zieke supporter dag van zijn leven

Screenshot uit de video van FC Groningen op Twitter

Voetbal is veel meer dan voetbal. FC Groningen is veel meer dan een voetbalclub. FC Groningen is hoop, vriendschap, noaberschap, euforie, spanning, verdriet, rouw en liefde. Het leven in een notendop. En juist op het moment dat het leven op zijn moeilijkst is, is FC Groningen er om de pijn te verzachten. Om eem een andere realiteit te bieden.

Dat is elke wedstrijd in de Euroborg gaande. Dat ontstaat in huiskamers en kroegen waar fans de wedstrijden op tv volgen. En dat gebeurt afgelopen dinsdag op het trainingscomplex waar de 13-jarige Dylano uit Oude Pekela een kijkje achter de schermen kreeg. Dylano herstelt van meerdere chemotherapieën en wordt door zijn moeder verrast met een tripje naar het trainingscomplex.

Vol programma


Op het programma: kijken bij de training, een rondleiding, handjes schudden met de helden in het groen-wit, een balletje trappen met Pepi en Pelupessy, een cadeau ontvangen van de trainer, op de foto met Willems en ouwehoeren met Suslov (die dus wel Nederlands kan!) tijdens de lunch.

Wat een dag. Wat een club.