Video | Hilarische momenten tijdens Gronings verkiezingsdebat. Eentje heeft Lubach gehaald

En dat op de stairway to heaven

Bij een beetje verkiezing hoort ook een verkiezingsdebat. Zo ook bij de Provinciale Verkiezings in Groningen. Dat was maandagavond in het Forum en tijdens die avond waren er een paar opmerkelijke momenten.

De eerste was met Jonathan Scotti de Minico, de frontman van Jezus Leeft in Groningen. Hij mocht met presentator van dienst Wouter Holsappel (OOGTV) de roltrappen in het Forum omhoog. Was een vast item van de avond waarin de politici in een escalator pitch kort en bondig hun politieke punten onder de aandacht konden brengen. Maar Jonathan greep het moment vooral aan om het woord van God te verkondigen.

Jullie gaan wel omhoog

Dat was louter liefde, volgens de Jezus Leeft-man. Maar die liefde houdt wel op bij abortusklinieken, die moeten allemaal dicht als het aan hem ligt. En zo had Jonathan meer bijzondere uitspraken. Zo absurd zelfs dat het maar goed is dat hij nul zetels heeft gescoord.

Ander mooi moment was de escalator pitch van Gouke Moes, lijsttrekker van BBB in Groningen. Holsappel en de politicus stappen samen de roltrap op die omhoog gaat en Holsie vraagt doodleuk: „Jullie lijken omhoog te gaan.” Hahahaha. Af. Leuk genoeg zelfs om Lubach te halen.