Video | Kinderen vrolijken Stad op met positieve posters: unieke en oprechte boodschappen

Het is misschien niet de doelgroep van Sikkom, maar dat betekent niet dat we niets van ze kunnen leren: de kinderen in onze Stad. Want wat gebeurt er wanneer we hun de vrije hand geven in welke boodschap ze willen verspreiden? Spoiler alert: liefde!

Toegegeven, het is een beetje komkommernieuws. De studenten zijn terug naar moeder of stuiteren door Albufeira en de rest van de Stad ligt bij de Hoornse Pis of is dik doun in toene. Kortom; het is zomer in Groningen.

Vrolijker straatbeeld

Nu de stad een stukje leger is vallen ze nog meer op: de posters van Positive Propaganda. Ze willen aandacht en ruimte maken voor goed nieuws, positieve berichten en mooie lokale projecten. Zodat mensen ruimte krijgen voor een positiever mens- en wereldbeeld.

“Alle leeftijden hebben mee gekleurd. Van de allerkleinsten tot groep acht,” vertelt René Raap, één van de initiatiefnemers. “Vol enthousiasme zijn ze ermee aan de slag gegaan. Grote glimlachen, veel enthousiasme en ó zo trots dat hun poster binnenkort ergens op straat te zien is. Behalve bijdragen aan een positiever, vrolijker straatbeeld, leren de kinderen ook dat de straat van ons allemaal is. ‘Én dat we daar samen iets moois van kunnen maken.”

‘Wat ben je mooi’

Op de posters zijn mooie en oprechte boodschappen te zien die we allemaal wel kunnen gebruiken, zoals: ‘wat ben je mooi, wees lief voor elkaar, be yourself en love.’ Zo simpel kan het zijn. Nu moeten de grote mensen het nog in de praktijk brengen.

Onder de indruk van Positive Propaganda? Voor €10,- stel jij al één poster voor tenminste één week ter beschikking zodat je honderden mensen een beetje positiviteit meegeeft. Alle donaties worden 100% ingezet voor het inkopen van reclameruimte en drukwerk. Positive Propaganda bestaat uit alleen maar vrijwilligers en heeft geen winstoogmerk.