Video | Korte schermutselingen na Frankrijk - Marokko op terras Grote Markt in Groningen

Op het terras van de Drie Gezusters in Groningen liep het korte tijd uit de hand na de halve finale tussen Frankrijk en Marokko.

De video is niet van de allerbeste kwaliteit. Dat krijg je als je een filmpje maakt van een filmpje. Maar we moeten het ermee doen. Beter hebben we niet en de beelden spreken voor zich: het was niet erg gezellig gister na de wedstrijd tussen Frankrijk en Marokko op de Grote Markt.

Een paar dagen geleden staken we nog de loftrompet. Overal in het land werden steden gesloopt na wedstrijden van het Marokkaanse elftal, maar niet in Groningen. Hier werd wat getoeterd en een vleugje vuurwerk afgestoken. Meer niet. Tot gisteravond na de halve finale.

Eikels

Niet dat de hele stad is afgebroken of dat het waterkanon ingezet moest worden. Maar op het terras aan de Zuidzijde van de Grote Markt loopt het kort eem uit behoorlijk uit de hand. Een grote groep jongeren gaat met elkaar op de vuist. Terrasmeubilair vliegt door de lucht.

Volgens Sander Hoekstra, manager bij de Drie Gezusters, waar het voor de deur gebeurde, zijn er gisteren na de wedstrijd inderdaad schijnbaar een aantal schermutselingen op straat geweest. „Bij ons binnen was het heel gezellig en voor de deur hebben we tijdens de wedstrijd ook geen problemen gehad. Het gedeelte van het terras dat je ziet op de video hadden we zelfs op ingepakt vanwege het koude weer. Maar helaas heeft een groepje fans hier alsnog schijnbaar hun verdriet botgevierd.”

Reactie politie komt nog

Sander benadrukt dat het niet gaat om bezoekers van de Drie Gezusters. „We hebben er binnen niks van meegekregen zelfs.” Woordvoerder Matthijs van Houten van de politie zegt de beelden ook te kennen. „Die hebben we nog in onderzoek. We komen later met een reactie.”