Video | Meer beelden van de korte, maar hevige knokpartij na Frankrijk-Marokko op terras Grote Markt

Meer beelden van de korte, maar hevige knokpartij na Frankrijk-Marokko op terras Grote Markt

Verschillende steden in Nederland, België en Frankrijk veranderden in veldslagen na wedstrijden van het Marokkaanse elftal. Maar Groningen niet. Hier werden de heroïsche overwinningen gevierd met wat toeteren en een vleugje vuurwerk. Tot net na de halve finale tegen Frankrijk. Toen sloeg de vlam toch nog eem in de pan.

Op video’s is te zien dat een behoorlijke groep jongeren na de wedstrijd met elkaar op de vuist gaat op het terras van de Drie Gezusters. Daar hadden we gister al een wazige video van en daar zijn een paar nieuwe filmpjes bijgekomen, die een wat beter beeld geven. In een video heeft een gast ruzie met een kleine supporter van Marokko. De kleine driftkikker, die allicht wat moet compenseren vanwege zijn geringe lengte, geeft de gast een paar harde en rake tikken. En hij krijgt ook nog hulp van een paar mede-supporters, waarvan eentje de vlag van ‘Vrij Syrië’ om zijn nek draagt.

Klein, veel te dapper mannetje met minderwaardigheidscomplex

Het andere filmpje is dezelfde die we gisteren al brachten, maar dan wat scherper en het origineel. Te zien is dat een man of vijftien met elkaar op de vuist gaat. Velen zijn onherkenbaar door mutsen, sjaals en capuchons. Er worden harde tikken uitgedeeld en terrasmeubilair vliegt door de lucht. Ook de kleine etter met minderwaardigheidscomplex bemoeit zich met het gevecht. Met zijn grijze-witte capuchon op probeert het paupertje heel laf van een afstandje een stoel en daarna een barkruk naar iemand te gooien.

De Drie Gezusters gaf gisteren aan dat ze enorm balen van de schermutselingen. „Een groepje dat niet met het verlies kon omgaan heeft de frustraties botgevierd op ons terras en toevallige passanten. Daar zijn we erg van geschrokken. Gelukkig was het binnen was het erg gezellig en bijna niemand heeft meegekregen wat er op het terras gebeurde.” Bij de politie hebben ze de videobeelden ook gezien. Maar omdat ze niet gebeld zijn, is geen agent ter plaatse geweest. „We kunnen hier dus ook niks over zeggen”, aldus de woordvoerder.