Video | Muzikant Sander maakt horrorfile op A7 een stuk dragelijker met opbeurende kerstliedjes

Grote fik in een grote kraan zorgt voor een grote file op de A7. Gelukkig is deze muzikant er.

File, geen idee wat mensen eraan vinden, maar ze staan ervoor in de rij. Mooie uitspraak van Herman Finkers. En gaat meestal op, maar in het geval van de monsterfile vanochtend op de A7 geldt dat niet voor iedereen.

Op de A7 tussen Drachten en Groningen, ter hoogte van de afrit Frieschepalen, is vanochtend een telescoopkraan in brand gevlogen. De weg is daarom in beide richtingen afgesloten. Met als gevolg een file des doods, zowel richting Grunn als Friesland. Niet te doen voor veel mensen, want staat echt muurvast.

File was nog nooit zo leuk

Vooral aan de kant vanuit Drachten richting Stad is het hommeles. Het voertuig staat ook aan die kant en omdat de banden kunnen ontploffen is ook de weg naar Drachten daar afgesloten. Sinds 8 uur in de ochtend zijn daardoor forse files ontstaan. Inmiddels is één rijstrook richting Drachten vrijgegeven. De volledige afhandeling duurt naar verwachting tot 11.00 uur, meldt Rijkswaterstaat.

Ellende dus voor de mensen die in de file staan. Behalve voor de lui die in de buurt staan van muzikant Sander . Want die verblijd de filewachters met kerstige deuntjes en andere opbeurende muziekjes.